21/10/12

Tα υπουργεία σε τέλμα, έχουν καταθέσει μόνο ένα νομοσχέδιο

iefimerida.gr
Τέσσερις μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και παρά τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή, μόνο ένα νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αυτό αφορούσε κάποιες «διορθώσεις» νόμου προηγούμενης περιόδου.
Πρόκειται για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας το οποίο...

20/10/12

ΤΑ 17 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ’ εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι αποκαλυπτική.Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.Όμως η συνέχεια είναι πιο...

16/10/12

Αδελφοποίηση της Κου Κλουξ Κλαν με τη Χρυσή Αυγή


ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κου Κλουξ Κλαν φιλοξενείται η Χρυσή Αυγή με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της στη Νέα Υόρκη.
Στη σελίδα τους, αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας».
Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά σε...

Τούρκος υπουργός: Δίνουμε δωρεάν τα σήριαλ για να μπούμε σε κάθε σπίτι

Δωρεάν οι τουρκικές σειρές σε δυτικές και όχι μόνο χώρες για προώθηση της τουρκικής κουλτούρας όπως αποκαλύπτει Τούρκος υφυπουργός
 Με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, τα τουρκικά σήριαλ δίνονται δωρεάν προκειμένου να προωθηθεί η τουρκική κουλτούρα.
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arιcι, που επισήμανε ότι με τις "τουρκικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή της τουρκικής κουλτούρας".
Σε μια προσπάθεια να δείξει τα πρώτα θετικά δείγματα της τηλεοπτικής "εισβολής", επισήμανε, σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, πως πολλοί τουρίστες από...

12/10/12

Που χάθηκαν οι διαδηλωτές; Είμαστε ο ίδιος λαός που δεν αντιστάθηκε στη δικτατορία του Παπαδόπουλου.


Δημ. Μαρκόπουλος
Να τους βάλω 50.000; Θέλετε 60.000; Άντε για χάρη σας να φθάσουμε τους 70.000 αν και φυσικά τόσοι δεν ήταν. Μιλώ για τους διαδηλωτές προχθές στην Αθήνα που υποδέχθηκαν την Αγκέλα Μέρκελ. Για τους ειδικούς των διαδηλώσεων, η Τρίτη ήταν «η μητέρα όλων των διαδηλώσεων». Η «D Day» των κινημάτων. Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις στην πατρίδα σου την «προσωποποίηση της κρίσης». Τη γυναίκα – δηλητήριο. Την new age κόπια του Χίτλερ όπως καθημερινά αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Που πήγαν όμως τελικά οι διαδηλωτές; Γιατί οι Έλληνες για μια ακόμη φορά χάθηκαν από τους δρόμους; Είναι δυνατό σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και πάνω από 4 εκατομμύρια νεόπτωχους μόλις λίγες χιλιάδες να διαδηλώνουν; Που είναι αυτό το κύμα γνήσιας οργής και αγανάκτησης; Ακόμα κι όταν η χώρα μας πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, περισσότερος κόσμος ήταν στους δρόμους. Όχι τώρα δα που παίζεται η ύπαρξη μας. Που η ζωή μας είναι υποθηκευμένη σε ξένες δυνάμεις.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Οι Έλληνες στο βάθος του μυαλού μας έχουμε ...

Θα κατακεραυνώσει τον παππού των παιδιών του για τη φυγή της ΦΑΓΕ ο Πάνος Καμμένος;


parapolitiki.com
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, η μητρική πλέον εταιρεία για τις δραστηριότητες όλου του ομίλου είναι η Fage International SA με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία ελέγχεται από τους κ. Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου. , οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα θα ασκούνται από τη θυγατρική πλέον Fage Dairy Industry SA (τη μέχρι πρότινος, δηλαδή, μητρική), ενώ οι δραστηριότητες εκτός Ελλάδας θα ...

8/10/12

Όλα είναι χρήμα;


Σταύρος Θεοδωράκης-protagon.gr
[...] Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι αν στην θέση των περικοπών έχουμε αυξήσεις (σε όλους), αυτομάτως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; Θα αλλάξει ας πούμε η Υγεία αν πάρουν λεφτά οι φαρμακοποιοί; Θα αδειάσουν οι διάδρομοι των νοσοκομείων, θα περιοριστεί η γραφειοκρατία, θα αναστηθεί η έρευνα, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, θα ξεκινήσουν τα εργοστάσια, θα γεμίσουν τα αμφιθέατρα, θα σταματήσει ο φόβος στους δρόμους, θα μεγαλώσει η αλληλεγγύη, θα αναστήσουμε το ...

Η Ελλάδα της ρούχλας, της αναξιοπρέπειας, της καφενόβιας αισθητικής, της ημιμάθειας, είναι εδώ.


kourdistoportocali.com
Η αποθέωση της έλλειψης αισθητικής, της σοβαρότητας,  των βασικών κανόνων της δημοσιογραφίας. 
Με ένα στυλάκι δήθεν καφενόβιας άνεσης σε γειώνουν στην Ελλάδα της μιζέριας, της μετριότητας, της ρούχλας. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να αποδώσει το μεγαλείο της ημιμάθειάς τους.

Το πρωί της Δευτέρας στην ...

4/10/12

Αποθέματα φυσικού αερίου αξίας 600 δισ. στην Κρήτη


                                                     «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Τα υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά την τύχη της Ελλάδας, εάν επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις για αποθέματα αξίας 600 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Η μελέτη, που συνθέτει υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, αναφέρει πως υπάρχουν γεωλογικές ομοιότητες που υποδηλώνουν πως τα κοιτάσματα στα ανοικτά της Κρήτης ίσως είναι αντίστοιχα της λεκάνης της Λεβαντίνης, όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφατες ανακαλύψεις του Ισραήλ και της Κύπρου.

Επίσης δείχνει ότι υπάρχουν κοιτάσματα στρατηγικής σημασίας στα...