21/12/11

Αναμετρήσεις αναξιοπιστίας

Είχα την ψευδαίσθηση ότι, μετά τα όσα έχουν συμβεί και τις ευθύνες που η κοινή γνώμη τους καταλογίζει, θα φρόντιζαν οι πολιτικοί μας να κάνουν ό,τι μπορούν για να επανακτήσουν έστω και μέρος της χαμένης τους αξιοπιστίας. Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι και κάποιοι που το προσπαθούν ειλικρινά. Αλλά οι πολλοί, σίγουρα οι περισσότεροι, είναι εκείνοι που πεισματικά επιμένουν σε πρακτικές ακραίας αναξιοπιστίας.

Πριν από μέρες είχα αναφερθεί στη σφοδρότητα της επίθεσης του Μ. Χρυσοχοΐδη εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Χθες επανήλθε τηλεοπτικά, περιγράφοντας πόσο...
ολέθρια και καταστροφική ήταν η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, της οποίας ήταν ανελλιπώς μέλος από την πρώτη μέρα της συγκρότησής της. Μόνο που αυτά που είπε -και προφανώς θα τα επαναλάβει- έχουν κάθε δικαίωμα να τα λένε η Σακοράφα, ο Δημαράς, ο Οικονόμου, ο Λιάνης, όλοι εκείνοι τέλος πάντων που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και όχι ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος και δεν αντιτάχθηκε στις πολιτικές που σήμερα καταγγέλλει, αλλά και τις υπερψήφισε όταν κλήθηκε να το κάνει.

Και από την άλλη πλευρά προχθές το βράδυ, στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη στο Mega, έμεινα άφωνος ακούγοντας τον Πάνο τον Παναγιωτόπουλο να διατείνεται πως δεν υπήρξε ποτέ η Mayo μέσω της οποίας τροφοδοτήθηκαν τα ταμεία της ΝΔ με άγνωστης προέλευσης χρήμα και πως η μοναδική περίπτωση χρηματοδότησης κόμματος από επιχείρηση ήταν τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens. (Παρεμπιπτόντως, ούτε και για το ένα εκατομμύριο δολάρια του Αλαφούζου στο κόμμα του έχει ακούσει;) Τι να υποθέσω εν προκειμένω; Oτι ως πολιτικός αλλά και δημοσιογράφος αγνοεί τέτοιας σοβαρότητας θέματα ή ότι προχθές το βράδυ πουλούσε τρέλα θεωρώντας ότι εκτελεί το κομματικό του καθήκον; Είτε το πρώτο ισχύει, είτε το δεύτερο, το βέβαιο είναι ότι μόνο την αλήθεια δεν υπηρέτησε με τους ισχυρισμούς του.

Δυστυχώς εκείνο που συνεχώς αποδεικνύουν οι πολιτικοί μας μέσα από τέτοιες συμπεριφορές είναι πως δεν αντιλαμβάνονται ότι η αξιοπιστία είναι αρετή, η οποία δεν διασφαλίζεται με διακηρύξεις και μεγαλοστομίες, αλλά κατακτάται μέσα από την καθημερινή πρακτική και τη συνέπειά τους. Oταν υπάρχει συνέπεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου