28/11/12

Θα εκμηδενίσει τις συντάξεις η «επαναγορά»;


Γ. Δελαστίκ- Έθνος
Πανικό προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία ο συνδυασμός των ειδήσεων αφενός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα προβεί σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο 35% της ονομαστικής αξίας τους και αφετέρου ότι το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το τμήμα της δόσης προς την Ελλάδα που του αναλογεί αν προηγουμένως δεν εκτιμήσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου πώς πήγε η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Ο πανικός οφείλεται στο ότι ενδέχεται η...

27/11/12

Πορτογαλικό μήνυμα στους Γερμανούς


Πρόκειται για ένα βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών της Πορτογαλίας, δηλώνοντας, ότι είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Δείτε το Βίντεο:

Ο καλύτερος αδερφός που υπάρχει


Ας το παραδεχθούμε κι ας αλλάξουμε μυαλά.


Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Η γυναίκα μου είχε γεμίσει το σπίτι με σημειώματα: «Στις 11 έχω κλείσει ραντεβού με τον ηλεκτρολόγο. Επειδή θα λείπω στον γιατρό σε παρακαλώ να μη φύγεις. Να του ανοίξεις και να του δείξεις πού βρίσκονται οι πρίζες κ.λπ.». Δεν έφυγα. Ημουν από τις 10.30 απίκο περιμένοντας τον κύριο ηλεκτρολόγο. Αλλά ο κύριος αυτός δεν ήρθε. Ούτε στις 11, ούτε στις 12, ούτε στη 1. Δεν ήρθε ποτέ. Ούτε τηλεφώνησε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έφαγα στήσιμο από ηλεκτρολόγο. Οχι από τον ίδιο, αλλά από αρκετούς άλλους. Οι επαγγελματίες αυτοί, στην...

17/11/12

Να τον χαίρεται...

 Ν.Σ. -Εφημερίδα των Συντακτών
 "Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολουθεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Την έχει ενσωματώσει" ... 
"Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο. Ούτε ένας. [...] Πρόκειται για τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. [...] Για να...

στοιχειοθετηθεί ο μύθος πήραν το αστυνομικό δελτίο εκείνων των ημερών και όποιος είχε πεθάνει στην Αττική από οποιαδήποτε αιτία έγινε νεκρός δήθεν από ελεύθερους σκοπευτές και από αστυνομική βία" .
Ποιος τα δήλωσε αυτά στις 17 Νοεμβρίου του 2009; Όχι κάποιος Χρυσαυγίτης, αλλά το...

9/11/12

Βουλγαρικά χωριά ζητούν ένωση με την Ελλάδα!


Βουλγαρικά χωριά ζητούν ένωση με την Ελλάδα!
"Το Ελληνικό όνειρο των δύο βουλγαρικών χωριών". Με αυτόν τον τρόπο η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρθηκε στην επιθυμία των κατοίκων του Tsrantcha και του Brashten για "προσάρτηση στην Ελλάδα". 

Τα δύο λιλιπούτεια χωριά 600 και 800 κατοίκων, "χαμένα" στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει τις δύο χώρες, ζήτησαν εγγράφως να...

7/11/12

Ο Παναγούλης καταγγέλλει εκτροπή


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης καταγγέλλει κοινοβουλευτική εκτροπή με κείμενο που δημοσίευσε πριν από λίγο στο facebook.

 "ΑΡΧΙΣΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Π Α Ρ Α Ν Ο ΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΝΔ , ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ....ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.........ΑΙΣΧΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ.....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.......ΔΙΑΔΩΣΤΕ , ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΟΝΑΧΑ"


5/11/12

Ανθρακες ο θησυαρός με τα πλαστικά βραχιόλια.

 Πρόστιμα 350.000 € σε πέντε εταιρείες
Λαγούς με πετραχήλια... ως προς τη βελτίωση της υγείας και τις καλύτερες επιδόσεις του σώματος έταζαν οι εταιρίες που πωλούσαν τα ενεργειακά βραχιόλια στους καταναλωτές.
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε ό,τι οι ισχυρισμοί των εταιριών που ήθελαν τους πολίτες φορώντας τα βραχιόλια αυτά να έχουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, υγεία και καλύτερες επιδόσεις στο σώμα είναι αναληθείς, ενώ και η προώθησή τους παραπλανητική.
Η γενική γραμματεία Καταναλωτή, κάλεσε τις επιχειρήσεις αυτές να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους αλλά εκείνες ...

3/11/12

Κάτι κουρασμένα παληκάρια...

Γραμμέλη Αφροδίτη 
Κάποτε ο Λαζόπουλος έφτιαχνε ατάκα. Και δεν αναφέρομαι στο "πάμε πλατεία", αλλά σε ατάκα ουσίας, σε λέξεις που λειτουργούσαν ως συμπίλημα νοημάτων, αιχμής και κριτικής. Κάποτε ο Λάκης περπατούσε ανάμεσα στους ανθρώπους, αφουγκραζόταν τους πιτσιρικάδες και ... τα χούγια τους, τα προβλήματα και τα όνειρά τους. Ηταν θεατρίνος μεγάλος, τσαλακωνόταν, έχτιζε το ρόλο, μιλούσε με το πρόσωπο και τις εκφράσεις του. Και όταν γύριζε στο γραφείο του, έφτιαχνε εκπομπές που δε χόρταινες να βλέπεις.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Λάκης άλλαξε. Οι φράσεις του, επαναλαμβανόμενες πια, σαν τα μαύρα κοστούμια και τα...