5/1/13

"Το δώρο των πολιτικών, στην πολύτεκνη ΜΑΝΑ !!!"


Άνοιξα την τηλεόραση να δω κάποια είδηση που θα φέρνει μια νότα ελπίδας σε τέτοιους καιρούς απελπισίας… Τυχαία, σταμάτησα στο Κανάλι της Βουλής. Το μετάνιωσα πικρά ! Είχε μία συζήτηση περί οικονομικών θεμάτων και την στιγμή εκείνη μιλούσε ο πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ,ένας ηλικιωμένος Κύριος ,ο οποίος είχε απέναντι του βουλευτές  προφανώς όλων των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους προσπαθούσε να αφυπνίσει ,εξηγώντας τους πόσο ...
λάθος έκαναν με το να δεχθούν την διακοπή μιας τιμής ένεκεν ισόβιας συντάξεως στην πολύτεκνη Μάνα , η οποία έφθανε τα 102 ( εκατόν δύο!!!) ευρώ το μήνα….
Μάταια ο άνθρωπος επιχειρηματολογούσε… Άλλοι έβγαιναν από την αίθουσα , άλλοι ούτε τον κοίταζαν …. Ο αριθμός των Μανάδων που έπαιρναν αυτήν την τιμητική ισόβια σύνταξη, έφθανε Πανελλαδικώς τις 175.000 Μητέρες, οι περισσότερες εκ των οποίων σήμερα είναι πλέον γιαγιάδες και προγιαγιάδες και περίμεναν αυτό το ελάχιστο βοήθημα να πάρουν ένα μικροδωράκι στα εγγόνια τους αυτές τις ημέρες.  Μάταια περίμεναν τούτο το Δεκέμβριο τον ταχυδρόμο! Τους έμεινε μόνο η πικρία έναντι μιας Ελλάδας που από την μια επικαλείται την υπογεννητικότητα και από την άλλη , εκείνους που μπορούν να την συνδράμουν ,τους πολύτεκνους, τους αφήνει στο περιθώριο!
Από τα 102 ευρώ Κύριοι της Βουλής, θα βγει η Ελλάδα από την οικονομική δυσπραγία; Από αυτό το ελάχιστο βοήθημα εξαρτάται το δημοσιοοικονομικό έλλειμμα και η πορεία της χώρας στο ευρώ; Ήθελα να ήξερα, μέσα στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου δεν υπάρχει ούτε ένας που να προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια; Ένας που να βγει και να διαμαρτυρηθεί;  Τόσο κοστολογείται η προσφορά της Ελληνίδας Πολύτεκνης Μητέρας ! Ένα κράτος που τόσα χρόνια υπέθαλψε την σπατάλη και την διαφθορά , ένα κράτος που αποδεδειγμένα οι πολιτικοί του στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, έρχεται τώρα να στερήσει από τις πολύτεκνες μητέρες τα 102 ευρώ που τους έδινε κάθε μήνα , θεωρώντας πως το ποσό αυτό, αποτελεί σπατάλη! Ντροπή Κύριοι! Ντροπή !
Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την στήριξη της οικονομίας, κατασχέστε τα κλεμμένα και όλα θα πάρουν το δρόμο τους ! Για όλους αυτούς τους Εθνοπατέρες πρώην και νυν , αυτό ήταν το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για την Πολύτεκνη Μάνα ! Δεν πειράζει ! Θα έρθει καιρός, που και αυτό, όπως και όλα τα άλλα ,θα το βρουν μπροστά τους !  Εφ΄όσον η σωτηρία της Πατρίδος , εξαρτάται από αυτό, οι Πολύτεκνες Μητέρες το χαρίζουν στην Πατρίδα ! Έκαμαν παιδιά για να μπορούν όλοι αυτοί σήμερα να έχουν φορολογούμενους για να φοροεισπράττουν . Συγχαρητήρια και για την ιδέα αλλά και για την περίοδο της υλοποίησης της ! Πραγματικά ήταν ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο….

του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου