7/7/12

Το πρώτο «έξυπνο» ελληνικό κινητό με 249,90 ευρώ


Μια πρώτη προσπάθεια για να αποκτήσει παρουσία μεταξύ των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων επιχειρεί η εισηγμένη εταρεία MLS που κυκλοφόρησε χθες το πρώτο ελληνικό κινητό τύπου smartphone («έξυπνο» κινητό).
Το όνομα του κινητού είναι MLS iQTalkTM καθώς συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (IQ) τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια. Η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης του MLS iQTalk είναι 249,90 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τo κινητό διατίθεται σε ...
όλα τα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕ καθώς και στο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της Cosmote.
«Το κινητό είναι μια φυσική συνέχεια των εφαρμογών της εταιρείας», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο γενικός διευθυντής της MLS Παναγιώτης Χριστοδουλίδης και εξηγεί: «Το 2000 αναπτύξαμε εφαρμογές αναγνώρισης φωνής, το 2002 εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, το 2003 αναπτύξαμε το πρώτο σύστημα αυτόματης πλοήγησης της ελληνικής αγοράς, το 2006 κυκλοφορήσαμε το MLS Destinator Talk&Drive™, με αναγνώριση φωνής και το 2008 κατασκευάσαμε τη δική μας συσκευή πλοήγησης. To project για το πρώτο ελληνικό κινητό άρχισε τον Απρίλιο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012. Ολες οι εφαρμογές είναι της MLS και η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα». Η αγορά των smartphones στην Eλλάδα γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. To 2011 πωλήθηκαν 1,2 εκατ. συσκευές με μέση τιμή τα 200 ευρώ.
H MLS με έδρα τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το 2011 πωλήσεις 7,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ. Διατηρεί μηδενικό δανεισμό και τον Δεκέμβριο του 2011 η Eurobank απέκτησε συμμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο εξαγοράζοντας το 3%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου