4/10/11

«Ψάχνει» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό ο Κον-Μπεντίτ

 Την άρση του τραπεζικού απορρήτου στην Ευρώπη, για να μπορέσουν να επισημανθούν "τα 200 έως 300 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι έχουν φυγαδευτεί από Έλληνες στο εξωτερικό" και να παταχτεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ζήτησε ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.
Υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να...
βοηθηθεί, ο ίδιος προειδοποίησε πως δεν μπορεί να ζητείται από μια χώρα κάτι που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, δηλαδή μια μείωση του ελλείμματος από ένα 10% στο 6% μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί από καμία χώρα, ούτε καν από τη Γερμανία π.χ.

Ο κ. Κον-Μπεντίτ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να είναι αποδεκτές από την κοινωνία και θα πρέπει πολλά να αλλάξουν, όπως οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες, για τις οποίες η Ελλάδα ξοδεύει το 4% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 2% και στην Αυστρία στο 0,8% και αυτός ο τεράστιος αμυντικός προϋπολογισμός θα πρέπει να μειωθεί κατά 80%, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρξει μια μείωση της εξάρτησης των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας, που, σε ποσοστό 80%, καλύπτονται με εισαγωγές πετρελαίου, κάτι που θα πρέπει να μειωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον κατά το ήμισυ και να υπάρξει επιπλέον εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.  protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου