4/1/12

Το πρότυπο και ο αλύγιστος!

gazzetta.gr
Ομάδα πρότυπο ο Παναιτωλικός, αλλά και αλύγιστος ο Παναθηναϊκός! Όπως στο Περιστέρι, αν και με 10 παίκτες, έσωσε την παρτίδα στην εκπνοή (1-1) με τον Τοτσέ! 
Χωρίς Λέτο, Κουίνσι, Ρούντολφ και με δέκα παίκτες για είκοσι λεπτά εξαιτίας τραυματισμού του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός είδε κατάματα το φάσμα της ήττας αλλά η φανέλα, η ευφυία του Κλέιτον και το ιδανικό τελείωμα του Τοτσέ κράτησαν όρθιους τους πράσινους. Σε μια καυτή έδρα και σε μια...
κακή μέρα, το αποτέλεσμα δεν ήταν το τέλειο αλλά... υποφερτό για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Παναιτωλικός απέδειξε και πάλι, βουλώνοντας τα στόματα των ηλιθίων που έβλεπαν φαντάσματα, ότι είναι μια ομάδα πρότυπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιρικές αρχές, με... ανυπακοή στο σύστημα, με φοβερούς μαχητές, πρόεδρο που πληρώνει και κόσμο που σπρώχνει προς την νίκη χωρίς ακρότητες!

 Χωρίς τα μεγάλα «όπλα»
Η απουσία του Γιώργου Θεοδωρίδη και ο τραυματισμός του Άγγελου Χαριστέα που έμεινε τελικά στον πάγκο ήταν τα μεγάλα προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ που δεν είχε στην διάθεση του, τους δύο πιο ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές.
Ο Μπλάζιτς υπερασπίστηκε την «κυανοκίτρινη» εστία, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Εντζεγκουέλε και Ντολεζάι, αριστερά τον Άντι και δεξιά τον Σιόντη. Μητρόπουλος και Μουμίν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ρότσα σε ρόλο επιτελικού. Δεξί «φτερό» ο Καμαρά, αριστερό ο Μπουμάλ και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καραμαλίκης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού που... κόστισε το γκολ του Καμαρά. Στην φάση του «κυανοκίτρινου» τέρματος ο Ρότσα έχει ξεχαστεί από τα αμυντικά χαφ του Παναθηναϊκού ενώ στην κάθετη πάσα που βγάζει, Καντέ και Μπουμσόνγκ... κουτουλάνε μεταξύ τους, αντί ένας να πάει στην μπάλα και ο άλλος στον Σενεγαλέζο που βγήκε μόνος του.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει ολοκληρωτικά στην άμυνα του Παναιτωλικού. Τα έκανε όλα σωστά επί 94' και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ξέχασε τον Τοτσέ εκεί όπου απαγορεύεται! Ολομόναχο στο ύψος της μικρής περιοχής! Ο Ισπανός... τιμώρησε και οι γηπεδούχοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους μία πολύ μεγάλη νίκη!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστά ο πρώτος επόπτης ακυρώνει το γκολ του Εντζεγκουέλε στο 20', μια και ο Αφρικανός στόπερ ήταν σε αντικανονική θέση. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Βύντρα σε ανατροπή από τον Εντζεγκουέλε στο 40'.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Παναιτωλικός κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη που θα ερχόταν χάρη στην εξαιρετική του αμυντική λειτουργία και το... μπαμ του Καμαρά αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και καρδιά και παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να φύγει με τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου