13/3/12

Ρατσιστικό επεισόδιο από την Aer Lingus εις βάρος Ελληνίδας

athens984.gr
Ρατσιστική αντιμετώπιση εναντίον Ελληνίδας από την αεροπορική εταιρία Aer Lingus που την ανάγκασαν να κάνει τεστ γλωσσομάθειας για να την αφήσουν να ταξιδέψει.

Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κορκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη όπου είχε πάει για λίγες ημέρες με τον σύζυγό της και την 10χρονη κόρη τους.

Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι υπάλληλοι της Aer Lingus επέμεναν να ...

συμπληρώσει τα δύο γλωσσικά τεστ, ένα αγγλικών και ένα ελληνικών, με τη δικαιολογία ότι «αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!».

Η ίδια όπως ήταν φυσικό και επόμενο αντέδρασε, λέγοντας ότι η όλη διαδικασία δεν είχε καμία νομική βάση με αποτέλεσμα.... η εταιρεία να κατεβάσει τις αποσκευές της από το αεροπλάνο! Οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να δουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ταυτότητάς της και αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο.

Μη έχοντας άλλη επιλογή η Χρύσα Δισλή αναγκάστηκε να κάνει τα τεστ για να μπορέσει να επιστρέψει... σπίτι της, ζήτησε όμως αντίγραφα από τα τεστ, τα οποία και αρνήθηκαν να της δώσουν με τη δικαιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.

Ο σύζυγός της τα έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του, κάτι το οποίο αντιλήφθησαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας και κάλεσαν την αστυνομία.

Η αστυνομικός που προσήλθε ζήτησε από το σύζυγο της κυρίας Δισλή να σβήσει τις φωτογραφίες και από την εταιρεία να ξαναβάλει τις αποσκευές του ζευγαριού στο αεροπλάνο προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν κανονικά. «Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι ελληνίδα», λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.

Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες. Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών, αλλά σύμφωνα με το ζευγάρι, δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να περάσει έτσι και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου