25/2/12

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Μάχες σώμα με σώμα για τους λαθροϋλοτόμους...


Το περιστατικό στην περιοχή Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας, είναι ενδεικτικό για τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι Δασικοί Υπάλληλοι και ειδικότερα οι Δασοφύλακες να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας (και όχι μόνο) στην Ελληνική ύπαιθρο.
Εν ώρα εντεταλμένης Υπηρεσίας τα ξημερώματα της ...
21ης Φεβρουαρίου 2012 η Δασική Υπηρεσία και η Δασοφυλακή παραλίγο να θρηνήσουν και άλλα θύματα συναδέλφους, μέσα στα τόσα θύματα που έχουν «προσφέρει» τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.
Λαθροϋλοτόμοι μετά από καταδίωξη απείλησαν με τσεκούρι τους συνάδελφους που προσπαθούσαν να τους συλλάβουν. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, της απέραντης φτώχιας και της ανέχειας, οι λαθροϋλοτόμοι εκτραχύνονται όλο και περισσότερο. Στην Ελλάδα της υποβαθμισμένης Δασικής Υπηρεσίας, με υπαλλήλους των 500 και 600€ η μάχη για την φύλαξη του Δασικού μας πλούτου συνεχίζεται. Παρόλες τις βασικές ελλείψεις σε καύσιμα, εξοπλισμό, αμοιβές, με συνεχώς μειούμενο ηθικό αλλά με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο οι Δασικοί Υπάλληλοι και η Δασοφυλακή παλεύουν μήπως και σώσουν τα Ελληνικά Δάση από τις λυστρικές επιθέσεις των επιτήδειων.
Το μόνο που ζητάμε είναι η ηθική υποστήριξη των πολιτών. Από την Πολιτεία αναμένουμε την χειροπιαστή απόδειξη ότι στηρίζει τον αγώνα που διεξάγουμε, κάτω από σκληρές και ειδικές συνθήκες, με έργα και όχι υποσχέσεις...
dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου