2/4/11

Μπλόκαραν τον ξενώνα για αυτιστικά παιδιά!

Γ. ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ-Τα Νέα 

Ιστορία τρέλας, από αυτές που λες «αδύνατον, δεν µπορεί να συµβαίνει». Κι όµως συµβαίνει. Τέρµα Πατησίων, υπάρχει ένα οικοπεδάκι της Αρχιεπισκοπής, καµιά 200αριά τετραγωνικά όλα κι όλα, χωµένο ανάµεσα σε κάτι πολυκατοικίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που πολύ τον γουστάρω γιατί τιµάει το ράσο που φοράει και το αποδεικνύει κάθε τόσο (στη φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψή του - µε τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό - στο ίδρυµα Κόκορη, όπου στεγάζονται παιδιά µε αυτισµό), αποφάσισε να φτιάξει στο οικόπεδο αυτό έναν...
 ηµερήσιο ξενώνα για αυτιστικά παιδιά, τα οποία, επειδή δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Αθήνα, αναγκάζονται να κλείνονται στο σπίτι τους, µε ό,τι επιβαρυντικό συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους. Ακούστε τώρα τη συνέχεια: µε το που διέρρευσε ότι η Αρχιεπισκοπή ετοιµάζεται να κατασκευάσει ξενώνα για τα παιδάκια εκεί, ξεσηκώθηκε η γειτονιά όλη. Πανό, σηµαίες, συνθήµατα «Εξω τα αυτιστικά από ‘δώ» και φυσικά προσφυγές σε δικαστήρια, πολεοδοµίες κ.λπ.! Από κοντά και κάτι αριστερίζοντες µε οικολογικές ευαισθησίες που ζητάνε να γίνει... πράσινο το οικόπεδο. Αποτέλεσµα; ο ξενώνας έχει µείνει στα χαρτιά – και τα παιδάκια φυσικά στα σπίτια τους. Ωραία κοινωνία δεν είµαστε;0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου