12/4/11

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων για παιδική πορνογραφία

enet.gr
Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από επιχείρηση κατά δικτύου διακίνησης παιδικής πορνογραφίας. Συνελήφθησαν τρεις, ενώ αναζητείται ο τέταρτος.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, προηγήθηκε έρευνα στο...
 διαδίκτυο, που κράτησε περισσότερο από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.


Από την ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τέσσερις χρήστες, σε Αθήνα και Χανιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα χώρες.

Κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι και τέσσερις φορητοί υπολογιστές που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Θα εξεταστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου