6/4/11

Ο IE9 επιχειρεί να μεταμορφώσει το Web σε μια απύθμενη συλλογή app

Από τις 14 Μαρτίου 2011 είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση 9 του νέου Internet Explorer που απευθύνεται στους χρήστες της τελευταίας έκδοσης των Windows, Windows 7, όχι όμως της δημοφιλούς έκδοσης Windows XP.

Κατεβάστε τον Internet Explorer 9


Ένα από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του Internet Explorer είναι η...
 «αναγέννηση» δικτυακών τόπων υπό μορφή app, όπως τις γνωρίζουμε στα ραγδαία διαδεδομένα smartphone. Έτσι, για παράδειγμα, συνήθεις λειτουργίες σε δημοφιλή σάιτ, όπως το Facebook, το Twitter, το Amazon ή το eBay εμφανίζονται ως λειτουργίες της ομώνυμης app που «καρφιτσώνεται» στη μπάρα εργασίας των Windows 7.


Όπως εξηγεί η Microsoft, ο Internet Explorer 9 είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να φέρνει τις ιστοσελίδες στο «προσκήνιο» μέσα από τα Windows 7, προσφέροντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο. Λειτουργίες, όπως τα Pinned Sites και η JumpList, επιτρέπουν στους χρήστες την τοποθέτηση των ιστοσελίδων τους απευθείας στο Windows 7 Taskbar, σαν να επρόκειτο για εφαρμογές, και στη συνέχεια, τη γρήγορη και εύκολη διεκπεραίωση εργασιών που σχετίζονται με τις εν λόγω ιστοσελίδες, όπως είναι ο έλεγχος των εισερχομένων από το επιλεγμένο σάιτ Webmail, η αλλαγή μουσικού σταθμού από το δικτυακό τόπο ενός ραδιοφωνικού σταθμού, η αποδοχή μιας πρόσκλησης ενός φίλου από έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ή, ακόμα, και η παρακολούθηση έκτακτων ειδήσεων από το επιλεγμένο ειδησεογραφικό σάιτ.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου