4/5/11

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί η «Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος» με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, δεκάδες δερματολόγοι, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, θα προσφέρουν δωρεάν...
 εξέταση για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Οι επισκέψεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, ωστόσο διευκρινίζεται ότι δεν περιλαμβάνονται άλλες ιατρικές πράξεις εκτός από τον συγκεκριμένο έλεγχο.

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να καλέσουν στο 800 1111 2 22 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.myskincheck.gr/ και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι εμφανίζουν επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το μελάνωμα μπορεί να προληφθεί με την αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, τη χρήση του σωστού αντιηλιακού- ανάλογα με τον τύπο του δέρματος- και την προσεκτική παρατήρηση των «ελιών» που υπάρχουν στο σώμα μας, ώστε με το που παρατηρήσουμε κάποια αλλαγή να απευθυνθούμε αμέσως σε δερματολόγο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου