8/2/12

Νέα επαναστατική τεχνική υπόσχεται πολύ πιο γρήγορους σκληρούς δίσκους
Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε μια νέα επαναστατική μέθοδο μαγνητικής εγγραφής δεδομένων σε σκληρούς δίσκους και μαγνητικές μνήμες, η οποία επιτρέπει την επεξεργασία των πληροφοριών με ταχύτητα εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη σημερινή. Η καινοτομία έγκειται στο ότι η μαγνητική ...
εγγραφή των πληροφοριών γίνεται μόνο μέσω της θερμότητας, κάτι αδιανόητο έως τώρα.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ολλανδία και την Ιαπωνία, με επικεφαλής τον φυσικό Τόμας Όστλερ του πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επικοινωνιών "Nature Communications", σύμφωνα με το "Science" και το «New Scientist», πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα καταστήσει τις μελλοντικές συσκευές μαγνητικής εγγραφής όχι μόνο πολύ πιο γρήγορες, αλλά πολύ λιγότερο ενεργοβόρες.

H νέα έρευνα έδειξε ότι είναι εφικτή η αναστροφή των δύο μαγνητικών πόλων όχι με εξωτερικό μαγνητικό πεδίο, αλλά με πολύ βραχείς παλμούς θερμότητας ενός λέιζερ, οι οποίοι, ανεβάζοντας πρόσκαιρα (για λιγότερο από ένα τρισεκατομμύριο του δευτερολέπτου) την θερμότητα πάνω από τους 800 βαθμούς Κελσίου, επιδρούν απευθείας στις εσωτερικές ατομικές δυνάμεις του μαγνητικού μέσου όπου θα γίνει η εγγραφή, καθώς κάθε άτομο της ύλης έχει το δικό του μαγνητισμό. Πάντως οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τον ακριβή φυσικό μηχανισμό πίσω από το επίτευγμά τους.

2 σχόλια:

new jersey personal injury attorney είπε...

This article helps me a lot. Nice work!

seo news είπε...

You are a true master of the quill! This reading was the so absorbing! Write more and thank you!

Δημοσίευση σχολίου