3/2/11

Άγνωστοι εισβολείς τη νύχτα στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Κ. Χαρδαβέλας-newsbomb.gr
Άγριο κυνηγητό με ριπές αυτόματων όπλων τριών αγνώστων ταχύπλοων σκαφών, από δύο επίσης ταχύπλοα περιπολικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, οπλισμένα με πολυβόλα, προκάλεσε συναγερμό τη νύχτα (μεταξύ 1 και 3 το πρωί) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το γεγονός έζησαν αξιωματικοί και ...
ναύτες των πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στη διάρκεια της νυχτερινής τους βάρδιας. (Το Newsbomb ερεύνησε το θέμα και υπήρξε επιβεβαίωση).

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά όταν τα τρία άγνωστα ταχύπλοα εισέβαλαν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του Ναυστάθμου και δεν υπάκουσαν οι κυβερνήτες τους στην εντολή των Ελλήνων αξιωματικών επιφυλακής του Ναυτικού, για άμεση ακινητοποίηση ώστε να γίνει έλεγχος τους.

Τα τρία σκάφη προσπάθησαν να διαφύγουν και τότε άρχισε το κυνηγητό τους από τα ταχύπλοα του Ναυτικού. Ακολούθησαν ριπές αυτόματων όπλων (που δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν και από τις δύο πλευρές) και τελικά τα τρία άγνωστα ταχύπλοα εξαφανίσθηκαν στο Σαρωνικό.

Το ΓΕΝ επίσημα δεν επιβεβαίωσε το περίεργο αυτό γεγονός. Ανεπίσημα, κύκλοι του ΓΕΝ μιλάνε για απρόσεκτους ψαράδες, που μπήκαν με τα σκάφη τους, χωρίς να το θέλουν και έφυγαν μόλις τους δόθηκε εντολή.
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για ένα επεισόδιο με ριπές αυτόματων όπλων, άγριο κυνηγητό μέσα στον κόλπο της Σαλαμίνας και συναγερμό στο Ναύσταθμο.

Πάντως από πηγές πληροφοριών του Ναυστάθμου (σύμφωνα με το blog Spanos L) μας αναφέρεται ότι προ ημερών, άγνωστα ταχύπλοα σκάφη εισέβαλαν στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και πάλι χρειάσθηκε καταδίωξή τους με πυροβολισμούς για να απομακρυνθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου