9/2/11

Κινέζοι και iPhone «σκοτώνουν» τη Νokia

tovima.gr
Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μελλοντική πορεία της Nokia εμφανίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της εμβληματικής φινλανδικής εταιρείας Στίβεν Ελοπ.
Σύμφωνα με το BBC το οποίο βεβαιώνει ότι πρόκειται για...
 «αυθεντική εσωτερική ενημέρωση», ο Ελοπ περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας ως «φλεγόμενο πεδίο» καθώς «βάλλεται εκατέρωθεν» τόσο από την ανταγωνίστρια Apple όσο και από «γρήγορους και φθηνούς» κινέζους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

«Το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά το 2007 αλλά εμείς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να παράξουμε προιόν με αντίστοιχη τεχνολογία»αναφέρει το σημείωμα.
Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι και το Αndroid, το λειτουργικό σύστημα της Google, έχει αφήσει δεύτερη τη Nokia στην αγορά έξυπνων κινητών, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται «αδιανόητο».

«Είναι γρήγοροι,είναι φθηνοί και μας ανταγωνίζονται» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφορικά με κινέζους κατασκευαστές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Nokia διοργανώνει συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τη στρατηγική της για το προσεχές διάστημα. Όπως σημειώνει ο αναλυτής της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας CCS Insight Μπεν Γουντ δεν είναι τυχαία η συγκυρία που διάλεξε ο Ελοπ για να εκφράσει τις ανησυχίες του. «Θέλει να δείξει ότι έχει αναλάβει τα ηνία μιας επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε πολλή χειρότερη κατάσταση από αυτήν που είχε προβλέψει πριν εκλεγεί διευθύνων σύμβουλος. Και προφανώς υπονοεί ότι για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα η εταιρεία θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά από όλους», υποστηρίζει ο βρετανός αναλυτής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου