9/2/11

Παρουσιάστηκε ο κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά

Το πρώτο δείγμα του κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011, κράτησε σήμερα στα χέρια του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope, της μεγαλύτερης ένωσης του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής...
 τεχνολογίας, παρουσίασε σήμερα τον φορτιστή που θα είναι συμβατός με τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας όλων των εταιρειών.

Πρόκειται για μια ιδέα την οποία προωθεί εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υλοποιείται με την συνεργασία 14 εταιρειών του κλάδου.

Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2011.

«Χαιρετίζω τη σταδιακή παραγωγή των νέων φορτιστών κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο νέο πρότυπο της Ε.Ε. Πρόκειται για πραγματικά καλές ειδήσεις για τον ευρωπαίο καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι και πρόσθεσε:

«Τώρα περιμένουμε την άφιξη του νέου φορτιστή και των συμβατών κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων. Καλώ τη βιομηχανία να επιταχύνει την διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να μπορούν οι πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός κοινού φορτιστή, το συντομότερο δυνατό».

Νέα τεχνικά πρότυπα για κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2010.
Η δημοσίευση των προτύπων είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στον σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και λειτουργικά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου