23/6/11

Αντίδραση Παπανδρέου για το άγαλμα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε στον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι, τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ξεκαθάρισε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ζήτημα αξιοπιστίας και ...
πραγματικής προσήλωσης στην προσπάθεια επίτευξης λύσης στο θέμα του ονόματος εγείρει η απόφαση των Σκοπίων να τοποθετήσουν αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας σε διάφορα σημεία της χώρας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Οι δύο άντρες είχαν σήμερα συνάντηση μισής ώρας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τακτικές επαφές στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ξεκαθάρισε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια επικοινωνιακή κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας, αλλά προσβλέπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή, εφόσον πράγματι η ηγεσία των Σκοπίων έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου