5/3/11

Ποινική δίωξη κατά του γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Κ.ΚΑΤ.-enet.gr

Να διαβιβαστεί αμελητί στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη, για την υπερτιμολογημένη μίσθωση από την εταιρεία «ΕΡΙΚΣΟΝ Είρ Φρέιμ» 5 πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, από την οποία προκύπτει μεγάλη ζημιά του...
 Δημοσίου ζητάει η εισαγγελία πρωτοδικών που διερεύνησε την υπόθεση.

Παράλληλα για άλλο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη συντήρηση των ελικοπτέρων και την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα, για το κακούργημα της απιστίας, σε βάρος αξιωματικών για άμεση συνέργεια στην απιστία και, τέλος, σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για απλή συνέργια σε απιστία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.


Την υπόθεση είχε καταγγείλει στη Βουλή τον Μάιο του 2010 ο Σπύρος Βούγιας (τότε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), λέγοντας ότι αφού ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τις διαπραγματευσεις η μίσθωση μειώθηκε για κάθε ένα από τα ελικόπτερα κατά 1.000.250 ευρώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου