4/3/11

Καταγγελίες Καμίνη για εξωφρενικές σπατάλες

Α. ΚΑΡΙΜΑΛΗ-Έθνος

«Μαχαίρι» στις αλόγιστες σπατάλες και τάξη στα οικονομικά υποσχέθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην οποία κατέθεσε εντυπωσιακά στοιχεία για τους παραλογισμούς που επικρατούσαν στην οικονομική διαχείριση του δήμου τα τελευταία χρόνια.
Μόνο στον δημοτικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ξοδεύτηκαν το 2010 περίπου 182.000 ευρώ για την αγορά ...
δώρων, μεταξύ των οποίων μανικετόκουμπα, ζώνες, iPhone, λάπτοπ, κάμερες, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές. Για δημόσιες σχέσεις δαπανήθηκε 1 εκατ. ευρώ, ποσό που μειώνεται κατά 70%.

Από τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του «Αθήνα 9,84», σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη ο δήμος εξοικονομεί 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος αντιμετωπίζει χρέη 77 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη αρκετοί προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν. Τα δάνεια σημείωσαν επίσης αύξηση, καθώς από 150 εκατ. ευρώ έφτασαν στα 220 εκατ. ευρώ. Συνέπεια της δεινής οικονομικής κατάστασης είναι ο προϋπολογισμός του 2011 να καταρτιστεί στα 818 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 172.000 εκατ. ευρώ.

Το ιστορικό κέντρο
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα μέτρα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Εξετάζονται κίνητρα, όπως επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια και μείωση ή απαλλαγή τελών στους νέους επιχειρηματίες.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντικοινωνική στάθμευση. Σε δύο μήνες έχουν δοθεί 116.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι 80.000 είναι από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Ο δήμαρχος εξήγγειλε μείωση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, ώστε να δοθεί χώρος σε μοτοσικλέτες και ποδήλατα. Επίσης, κυλιόμενες μπάρες πρόκειται να τοποθετηθούν στους πεζόδρομους Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αγίου Παύλου και Ερμού για τη διευκόλυνση των πεζών.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου