6/3/11

Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής και από τους πλέον χαρισματικούς οργανοπαίκτες της Μεσογείου, τον Ομάρ Φαλούκ Τεκμπιλέκ θα υποδεχθούν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα στις 30 και 31 Μαρτίου 2011 αντίστοιχα.

Μετά την συνεργασία που έκανε ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ με το Μιχάλη Νικολούδη, τη Γλυκερία, τις εμφανίσεις του στην...
 Ελλάδα και την παράσταση με τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες πρόπερσι, επιστρέφει για να παρουσιάσει την εικοσιπεντάχρονη και πλέον δισκογραφική του δουλειά με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Η μουσική του Ομάρ Φαλούκ Τεκμπιλέκ έχει ρίζες βαθιά στην παράδοση, αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Η έμπνευση του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του σαν αγγελιοφόρο της ειρήνης, επιδιώκει να συνεργάζεται με μουσικούς από διάφορες χώρες. «Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω», λέει ο ίδιος. «Μέσω της μουσικής και του χορού μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη επικοινωνία, γιατί απλά, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των λαών».

Μαζί με τους μουσικούς που τον πλαισιώνουν, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο δεξιοτέχνης της λύρας Λάζος Ιωαννίδης, ένας καλλιτέχνης που συνεχίζει με πολύ αγάπη και πίστη τις παραδόσεις της μουσικής του Πόντου.

Ο Ομάρ Φαλούκ Τεκμπιλέκ στις συγκεκριμένες συναυλίες θα παίξει ney- όπου θεωρείται από τους καλύτερους στο κόσμο- μπαγλαμά, ζουρνά και κρουστά.

Πληροφορίες
30 Μαρτίου 2011, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

31 Μάρτιου 2011, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου