6/3/11

Τραγωδία στη Σούδα

ethnos.gr
Η άφιξη πλοίων με υπηκόους άλλων χωρών από τη Λιβύη στην Κρήτη εξελίχθηκε σε προσπάθεια λαθρομεταναστών να περάσουν στην χώρα μας και την ΕΕ, με τραγικά αποτελέσματα.

Κατά τον κατάπλου του Ionian King από την Λιβύη στο λιμάδι της Σούδας, στα Χανιά λίγο πριν τα ...
μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, μεγάλη ομάδα από ασιατικής καταγωγής επιβάτες, που έρχονταν από τη Λιβύη, πήδηξαν στη θάλασσα. Το πλοίο μετέφερε περίπου 1.200 υπηκόους του Μπαγκλαντές.


Στόχος αυτών που τόλμησαν να πέσουν στα παγωμένα νερά ήταν κατά τα φαινόμενα να αποφύγουν τους τυπικούς ελέγχους και να βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η προσπάθεια κάποιων από αυτούς απέβη μοιραία, καθώς τουλάχιστον τρεις εντοπίστηκαν πνιγμένοι μέσα στο λιμάνι και 17 τουλάχιστον αγνοούνται.
Οι λιμενικές αρχές περισυνέλεξαν τουλάχιστον άλλους 40 από το χώρο του λιμανιού.

Αλλες πηγές από το υπουργείο Θαλλασίων Υποθέσεων κάνουν λόγο για 31 άτομα που έπεσαν στη θάλασσα και τρεις πνιγμένους, ενώ τοπικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό αυτών που έκαναν τη συγκεκριμένη κίνηση σε 46, με τρεις πνιγμένους, 23 να έχουν ανασυρθεί και ακόμη 20 αγνοούμενους.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με σκάφη του λιμενικού να χτενίζουν το χώρο του λιμανιού, ενώ στην ξηρά αντίστοιχες έρευνες γίνονται κυρίως στην περιοχή του Βλητέ, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου