29/12/10

Ακης Πετρετζίκης: Θα μοιράσουμε τα 50.000€

protothema.gr
«Δεν κατάλαβα ότι νίκησα. Γυρνάω στο Μιχάλη και του λέω εγώ νίκησα; To να νικήσω τον Μιχάλη ήταν διπλή χαρά για μένα γιατί ο Μιχάλης είναι ο καλύτερος. Θα ήθελα τα χρήματα να τα κερδίσει ο Μιχάλης που έχει οικογένεια και περιμένει παιδί. Θα μοιραστούμε τα λεφτά. Τα χρήματα θα τα...
 σπαταλήσουμε σε ταξίδια γευσιγνωσίας στην Ισπανία. Κουράστηκα πολύ για να κερδίσω. Τo έπαθλο δεν έχει καμία αξία αλλά σημασία έχει ότι είμαι ο πρώτος Έλληνας Master Chef», ήταν τα πρώτα λόγια του νικητή Ακη Πετρετζίκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιχάλης που είπε:
Τα λεφτά δεν είναι τίποτα για μένα. Αυτά που πήρα εδώ μέσα είναι πολύ περισσότερα».

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Αρης Πετρετζίκης επικράτησε με ένα βαθμό διαφορά 64 έναντι 63 του Μιχάλη Καλαβρινού. Τα τρία 10 που απέσπασε ο Μιχάλης δεν ήταν αρκετά για να του χαρίσουν τον τίτλο. Οι δύο παίκτες πέρασαν από τρεις δοκιμασίες διεκδικώντας 50.000 ευρώ και τον τίτλο του πρώτου Ελληνα Μaster Chef.

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε

Ακόνισαν τα μαχαίρια τους και πήραν θέση πίσω από τους πάγκους. Ένα ταξίδι γεύσεων και αναζητήσεων ξεκινούσε. Η Ευγενία Μανωλίδου θέλοντας να μπει στο μυαλό των δύο μονομάχων τους ρώτησε τι σκέφτονται.

«Εχω φτάσει σε ένα σημείο όπου ο ανταγωνισμός έχει φύγει από πάνω μου. Με τον Μιχάλη έχω τις καλύτερες σχέσεις. Δεν ξέρω άμα θα ήθελα να νικήσω. Όταν κοιμάσαι και ονειρεύεσαι δεν ξέρεις αν αυτό που ζεις είναι αλήθεια. Για μένα είναι ένα όνειρο αυτό που ζω», είπε ο Ακης Πετρετζίκης.

«Αισθάνομαι και εγώ τα ίδια. Όταν ξεκινούσε όλο αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που διαγωνίζομαι με τον Ακη. Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω που έφτασα μέχρι τον μεγάλο τελικό», είπε ο Μιχάλης Καλαβρινός.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και παρουσιάστρια του παιχνιδιού: «Οι κριτές έχουν φτιάξει ένα φαγητό με 20 υλικά. Εσείς καλείστε να τα βρείτε και να συγκεντρώσετε όσο περισσότερους βαθμούς μπορείται».

Το παιχνίδι για την αναζήτησε των υλικών στη σούπα καζουλέ ξεκίνησε πρώτο ο Μιχάλης. Αφού ανακάτεψε, μύρισε και δοκίμασε πολλές κουταλιές από τη σούπα άρχισε να αποκαλύπτει τα υλικά:

21 καμπάνες, 1 λάθος, 20 υλικά, 2 λεπτά!

Ο Μιχάλης Καλαβρινός βρήκε: κρεμμύδι ξερό, αλάτι, λευκά φασόλια, ντομάτα φρέσκια, ελαιόλαδο, πιπέρι, σέλερι. Τα πρώτο λάθος έκανε με τον μαϊντανό που δεν υπήρχε. Εκεί έκανε το πρώτο λάθος με αποτέλεσμα να μην έχει περιθώριο για άλλο λάθος! Στην αναζήτηση για κάποιο πράσινο υλικό ο Μιχάλης είπε Απανωτό κρεμμύδι φρέσκο και συγκέντρωσε μόλις 7 βαθμούς.

Στη συνέχεια ο Ακης πήρε το κουτάλι της αναζήτησης υλικών και βρήκε 14 από αυτά: Ντομάτα φρέσκια, φασόλια άσπρα, αλάτι, ξερό κρεμμύδι, ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, νερό, σέλερι, πιπέρι, μπέικον, ζάχαρη, κρασί, σκόρδο, πράσο. Ο Ακης έψαχνε για κάτι καυτερό αλλά τελικά το πιπέρι καγιέν που επέλεξε να πει τον έκαψε και έτσι έκανε το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το σχοινόπρασο.

Στη συνέχεια οι κριτές αποκάλυψαν τα 6 υλικά που δεν κατάφεραν οι παίκτες να βρουν: μαντουράνα, λαιμός, χοιρινού, κιτρινόρυζα, λουκάνικο και λάπατα.

Η πρώτη δοκιμασία έβγαλε νικητή τον Άκη με 14 βαθμούς. Ο Μιχάλης συγκέντρωσε μόλις τους μισούς.

Τεστ δημιουργικότητας

Οι δύο υποψήφιοι Master Chef έπρεπε μέσα σε δύο ώρες, με δύο υλικά βασικά και με 15 υλικά μάξιμουμ να φτιάξουν το πιο νόστιμο και όμορφο πιάτο.

Με φιλέτο μοσχάρι και ουρά μοσχαριού οι δυο τους έπρεπε να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει.

«Δύο παρεμφερή υλικά που θα έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά και το αποτέλεσμα να είναι γκουρμέ. Πρέπει να μας καθηλώσετε και να μας αποδείξετε ότι αξίζετε που είστε στον τελικό», είπαν κριτές πριν την εκκίνηση.

Η ουρά πάντως που ήταν πιο σκληρή προβλημάτισε και τους δύο παίκτες που έψαχναν τρόπο για να την κάνουν πιο μαλακή. Ο Ακης σκέφτηκε κάτι παρακινδυνευμένο. Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ χειροποίητο ραβιόλι το οποίο γέμισε με ουρά.

Ο δε Μιχάλης έβαλε την ουρά στο φούρνο για να την κάνει μπεζέ αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και την έβαλε μέσα στη φακή που έβραζε για να την κάνει ραγκού.

Κριτική για το πιάτο του Μιχάλη

Λευτέρης Λαζάρου: Ωραίο κρέας, ωραία η φακή είναι πραγματικά πιάτο τελικού

Γιάννης Λουκάκος: Αυτό που θα ήθελα ήταν λίγο περισσότερη σάλτσα αλλά κατά τα άλλα το πιάτο είναι πολύ ωραίο

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εντονο άρωμα, θα ήθελα λίγο περισσότερα μανιτάρια. Είναι το καλύτερο σου πιάτο

Η κρίση για το πιάτο του Μιχάλη

Λευτέρης Λαζάρου: Εξαιρετικό κρέας, δύο ενστάσεις: Τα σπαράγγια ήταν υγρά μέσα στο προσούτο και η ουρά ήταν λίγο ωμή.

Γιάννης Λουκάκος: Παρά πολύ καλό πιάτο που επιβεβαιώνει την παρουσία σου εδώ. Ωραίο το σπαράγγια ήθελα λιγότερο προσούσο, και λιγότερο λάδι τρούφας

Δημήτρης Σκαρμούστος: Εξαιρετικό κρέας θα ήθελα λιγότερο αλάτι και προσούτο. Είναι από τα καλύτερα σου πιάτα και η επιλογή με τα ραβιόλια ήταν πολύ θαρραλέα.

Βαθμολογίες

Το πιάτο του Ακη

Λευτέρης Λαζάρου: 7/10

Γιάννης Λουκάκος: 8/10

Δημήτρης Σκαρμούτσος: 7/10

22 βαθμοί +14 βαθμοί= 36 βαθμοί


Το πιάτο του Μιχάλη

Λευτέρης Λαζάρου: 8/10

Γιάννης Λουκάκος: 10/10

Δημήτρης Σκαρμούτσος: 9/10



27 βαθμοί+ 7 βαθμοί= 34 βαθμοί



Η τελευταία δοκιμασία

Το συγκεκριμένο πιάτο όπως είπε η παρουσιάστρια ήταν πολύ δύσκολο τεχνικά. Την εμφάνισή του στο στούντιο έκανε ο διάσημος ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος. Ο δύο παίκτες κλήθηκαν να φτιάξουν μια μους σοκολάτας με σαμπλέ αμυγδάλου και σκόνη χρυσού η οποία είναι δημιουργία του Χρονόπουλου.

Αφού πήραν τις οδηγίες από τους κριτές και τον φιλοξενούμενο ζαχαροπλάστη ο Ακης και ο Μιχάλης με τη συνταγή στους πάγκους και 2 ½ ώρες στη διάθεσή τους ξεκίνησαν την γλυκιά και τρίτη δοκιμασία.

Πάντως και στους δύο παίκτες ο χρόνος τους φάνηκε πολύ λίγος αν και τελικά τα πήγαν πολύ καλά

Οι κριτές αποφάσισαν

«Εξαιρετική παρουσίαση, μικρές λεπτομέρειες. Πολύ ωραίο. Το έχει αποδώσει άριστα. Δεν υπάρχει κάτι κακό», είπαν οι κριτές για τον Μιχάλη.

«Λίγο καλύτερο το στήσιμο του πιάτου. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Το μόνο που βρίσκω είναι λίγο πικρή η μους αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Είναι εξαιρετικό γλυκό» είπαν οι κριτές για τον Ακη. Η ώρα για τον πρώτο Master Chef έφτασε.


Η βαθμολογία για το γλυκό του Μιχάλη

Λευτέρης Λαζάρου: 9/ 10

Γιάννης Λουκάκος: 10/10

Δημήτρης Σκαρμούτσος: 10/10



Η βαθμολογία για το γλυκό του Ακη

Λευτέρης Λαζάρου: 9/10

Γιάννης Λουκάκος: 9/10

Δημήτρης Σκαρμούτσος: 10/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου