21/12/10

Σκότωσε, τεμάχισε και έφαγε τρεις ιερόδουλες

tanea.gr
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο «κανίβαλος με τη βαλλίστρα», Στίβεν Γκρίφιθς, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε, τεμάχισε και έφαγε τρεις ιερόδουλες, στο Μπράντφορντ της Βρετανίας.

Μάλιστα, νωρίτερα και λίγο μετά την σύλληψή του από την αστυνομία, ο Γκρίφιθς είχε δηλώσει ότι τα θύματα του δεν ήταν μόνο τρία, αλλά πολλά περισσότερα και είχε...
 υποστηρίξει ότι θα συζητούσε μόνο για πέντε δολοφονίες.
Απαθής και χωρίς καμία ένδειξη μεταμέλειας, ο δράστης αφηγούνταν στο δικαστήριο τις συνθήκες των φόνων με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Ομολόγησε ότι μετά τον διαμελισμό της Μπλάμιρς, 81 κομμάτια της οποίας είχαν βρεθεί σε ρέμα της περιοχής, είχε καταναλώσει ωμά κομμάτια της σάρκας της.
«Είναι κι αυτό κομμάτι της μαγείας», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι το μπάνιο όπου πραγματοποίησε τον διαμελισμό «είχε γίνει σφαγείο».

Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εναντίον του ήταν εξίσου καταδικαστικά.
Πλάνα της κάμερας ασφαλείας που βρισκόταν στην εξώπορτα του στις 24 Μαΐου έδειξαν την Μπλάμιρς να τρέχει έξω από το διαμέρισμα του και εκείνον να την ακολουθεί. Λίγο αργότερα ο Γκρίφιθς εμφανίστηκε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά σέρνοντας την κοπέλα από το πόδι και κρατώντας στο χέρι του μια βαλλίστρα.

Δεδομένου του νοσηρού χαρακτήρα των εγκλημάτων και του ότι αμέσως μετά τη σύλληψη του, ο Γκρίφιθς είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι ήταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν, το δικαστήριο διέταξε να πραγματοποιηθεί προσεκτική και ενδελεχής ψυχιατρική εξέταση του δράστη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ψυχιάτρων «δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Γκρίφιθς ήταν σε θέση να δικαστεί».

Η εμμονή του με τα αιματηρά εγκλήματα και τους κατά συρροή δολοφόνους φαίνεται πως ξεκινούσε από πολύ παλιά. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών του, από παιδί ακόμη του άρεσε να σκοτώνει και να διαμελίζει πουλιά.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις της προ δεκαετίας συντρόφου του με την οποία έβγαινε για δύο χρόνια πριν την καλέσει για πρώτη φορά στο σπίτι του, ο Γκρίφιθς είχε εκατοντάδες βιβλία και ταινίες με μακάβρια θεματολογία, ενώ στους τοίχους κρέμονταν σπαθιά και μία βαλλίστρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου