21/12/10

Το νέο Mini Paceman

4troxoi.gr
Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του επόμενου μήνα το νέο Pacaman, ένα πρωτότυπο μοντέλο που ουσιαστικά αποτελεί την κουπέ έκδοση του Countryman.

Δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που ξεπήδησε από…
Δείτε φωτογραφίες
 φημολογίες, αλλά για μια επίσημη πρόταση της γερμανικής εταιρείας, η οποία βασίζεται στο γνωστό πλέον Countryman. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα concept car που βασίζεται στο νέο SUV μοντέλο της Mini, από το οποίο δανείζεται πολλά στοιχεία της εξωτερικής του περιβολής, κυρίως στο εμπρός μέρος. Στο Paceman, οι διαφορές ξεκινούν από τη… μέση του αμαξώματος και πίσω, με το στενότερο κρύσταλλο της πίσω πόρτας, τον διαφοροποιημένος προφυλακτήρας και τα νέα πίσω φώτα να δίνουν το στίγμα της κατασκευής. Τον σπορτίφ χαρακτήρα του νέου Paceman υποδηλώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών, που συνήθως συναντώνται σε κατασκευές με «αθλητικό» προφίλ. Οι διαστάσεις του αμάξώματος είναι: 4.110x1.789x1541 χλστ.


Το εσωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι 4θεσιο (σ.σ.: προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό), με τον εξοπλισμό άνεσης να βρίσκεται κυριολεκτικά στο απόγειό του. Από εκεί και πέρα, το νέο Paceman θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό του τον γνωστό κινητήρα της John Cooper Works, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη των 211 ίππων και 260 Nm. Σε ότι αφορά στη μετάδοση, το νέο Paceman θα είναι προσθιοκίνητο, ενώ όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Mini (σ.σ.: προς το παρόν, πρόκειται για μια νέα σχεδιαστική άσκηση των Γερμανών) θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση, η οποία, όπως και το αντίστοιχο Countryman, θα φέρει την ονομασία All4.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου