29/12/10

Φουτουριστικό ταξί από την Τουρκία για τη Νέα Υόρκη

econews.gr
To ταξί που σχεδίασε η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Καρσάν βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος της Νέας Υόρκης για το “ταξί του μέλλοντος”.

Πρόκειται για ένα όχημα με γυάλινη οροφή και χαμηλή...
 κατανάλωση ενέργειας που φιλοδοξεί να εκτοξεύσει τις μετοχές της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο στον εξωτερικό.
Το μοντέλο V1 της Καρσάν θα είναι σχεδιασμένο να δέχεται αναπηρικά καροτσάκια, θα έχει χώρο για πέντε άτομα και από τη γυάλινη οροφή του οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης.

Θα σχεδιαστεί να δέχεται τρεις διαφορετικούς τύπους μηχανής: βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό μοτέρ, ανάλογα με το πια θα θεωρείται «φιλικότερη προς το περιβάλλον» όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου.

Σημειώνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία Karsan κατασκευάζει αυτοκίνητα για λογαριασμό μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως οι Hyundai, Peugeot, Citroen και Renault.

Η Τουρκία βρίσκεται στην 15 θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με ετήσια παραγωγή της τάξης των 900.000 οχημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου