29/11/10

Αύριο η κηδεία του Γ.Φούντα

Αύριο στις 11 το πρωί, απο το Α΄Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του αγαπητού ηθοποιού Γιώργου Φούντα που έφυγε απο τη ζωή χθές το απόγευμα, σε ηλικία 85 χρονών. Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των Αθηνών -χτυπημένος χρόνια από Αλτσχαϊμερ- έχοντας στο πλευρό του την σύντροφο της ζωής του, χορεύτρια, Χρυσούλα Ζώκα και τον γιο του Πάνο.

Ο Γιώργος Φούντας έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον...
 κινηματογράφο το 1944 στην ταινία "Χειροκροτήματα" του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο "Νυφιάτικο Τραγούδι".
Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1975 συμμετέχοντας στη μεταφορά στη μικρή οθόνη του "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Ν. Καζαντζάκη.

Βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τις χρονιές 1966 και 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες Με την Λάμψη στα Μάτια και Πυρετός στην Άσφαλτο.
Τη λύπη της για το θάνατο του Γιώργου Φούντα εκφράζει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Ο Γιώργος Φούντας, θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη, ως ο κινηματογραφικός ήρωας - φορέας ενός πολιτισμού, μιας κουλτούρας και μιας κοινωνίας η οποία χαρακτηρίστηκε από αγώνα για την καθημερινότητα αλλά και από αξίες σπάνιες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου