15/11/10

Η απάντηση του Facebook στο email

Ανατροπή στον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας υπόσχεται το Facebook, μέσω του νέου προϊόντος το οποίο παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Δεν είναι e-mail. Πιστεύουμε ότι ο σύγχρονος τρόπος αποστολής και λήψης μηνυμάτων δεν είναι...
 το e-mail», τόνισε ο Ζούκερμπεργκ και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει στην ουσία «τα μηνύματα που αποστέλλονται με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους».

«Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι ένας από τους τρόπους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σε αυτό το σύστημα, αλλά μεταξύ πολλών άλλων», σημείωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ.
Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από σήμερα και μέσα στους επόμενους μήνες.
Όπως εξήγησε ο Άντριου Μπόσγουορθ, διευθυντικό στέλεχος του Facebook, το νέο σύστημα θα έχει ως βάση του περισσότερο το chat, τη συζήτηση μεταξύ των χρηστών, παρά τον παραδοσιακό τρόπο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μεγάλες οι προσδοκίεςΜε αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζουν να κατακτήσουν για άλλη μια φορά τους πιστούς τους φίλους. Και οι προσδοκίες είναι μεγάλες καθώς μεγάλη είναι και η δεξαμενή των χρηστών του Facebook: 500 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Με το νέο σύστημα επικοινωνίας που λανσάρει στην αγορά, το Facebook ελπίζει να εξελιχθεί σε μεγάλο ανταγωνιστή των κυρίαρχων του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δηλαδή του Hotmail της Microsoft που διαθέτει 361 εκατομμύρια χρήστες διεθνώς, του Yahoo, που έρχεται δεύτερο με 273 εκατομμύρια χρήστες και του Gmail της Google που μπήκε στην αγορά το 2007-μια δεκαετία μετά το Hotmail- και έρχεται τρίτο με 193 εκατομμύρια χρήστες.

Το Facebook, όμως, έχει ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι χρήστες του ξεπερνούν τους χρήστες των... έμπειρων ανταγωνιστών του σε αυτό το πεδίο, και πολλοί από αυτούς μπαίνουν στην ιστοσελίδα καθημερινά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου