29/11/10

Μετά το "Συγγνώμη, λάθος", τελικά παραιτείται ο Γιάννης Δημαράς

express.gr
Στις 25/11 είπε, «Συγγνώμη, λάθος» ο Γιάννης Δημαράς και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από βουλευτής, όπως είχε εξαγγείλει το βράδυ των εκλογών, όταν δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Και δικαιολόγησε τη δήλωσή του περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα, την 1η του νέου έτους, λέγοντας ότι ήταν «ένας ...
παρορμητισμός της στιγμής» και σημείωσε ότι πολλοί τού είπαν να μην παραιτηθεί, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Την ίδια ώρα ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τού ζήτησαν να παραδώσει την έδρα στη Β΄ Αττικής, κάτι βεβαίως που απέκλεισε ο κ. Δημαράς. Όχι μόνο δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα, αλλά θα προχωρήσει και στην ίδρυση μιας «πολιτικής κίνησης», όπως τη χαρακτήρισε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Απλώς», είπε, «θα ρωτήσουμε τους πολίτες πώς μας βλέπουν και τι θέλουν από εμάς και ανάλογα με το τι θέλουν θα προχωρήσουμε». Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή και με άλλα πολιτικά στελέχη, αποφεύγοντας όμως να δώσει ονόματα. Το μόνο που είπε, ύστερα από σχετική ερώτηση, είναι ότι συνομιλεί με τον επίσης διαγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητο βουλευτή και αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού Β. Οικονόμου. Και επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε και με τον επίσης υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές Α.Μητρόπουλο, ο οποίος τού παρέδωσε τη διακήρυξη της «Ένωσης για την προστασία της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους», αλλά όπως δήλωσε «δεν κατανοήσαμε το περιεχόμενό της, επομένως θα ήταν αδύνατον να το κάνουν αυτό οι πολίτες».

Στις 26/11 όμως όλα αυτά άλλαξαν! Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Δημαράς το μεσημέρι ξεκαθάρισε οτι τελικά θα παραιτηθεί. Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Ευχαριστώ τους συντρόφους μου, τους συναγωνιστές και τις χιλιάδες των απλών πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Τους κατανοώ και ακόμα πιο πολύ τους είμαι ευγνώμων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους. Με συγκινούν, γιατί με την ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει μου ζητούν να μην παραιτηθώ από την βουλευτική μου έδρα.Όμως, θα μου επιτρέψουν να τους πώ ότι, η δήλωσή μου τη νύχτα των εκλογών ισχύει. Γνωρίζουν καλά και τους διαβεβαιώ, ότι η προσπάθειά μας και στον περιφερειακό αλλά και στον πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί. Όσοι βιάστηκαν να παίξουν στον στίβο της πολιτικής αναξιοπιστίας, να βρούν τους πρωταγωνιστές αλλού. Σε αυτούς που, άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν αμέσως μετά, με θύματα τα εκατομμύρια των απλών εργαζόμενων πολιτών. 'Αλλωστε, οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αξιοπιστία και το ήθος των πολιτικών. Γιατί, έτσι μόνο θα δυναμώνει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Γιατί, έτσι μόνον θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί έτσι μόνο, θα προστατεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας δίκαια."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου