16/11/10

«Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια»

newsbeast.gr
Στο εξώφυλλο μια ιστορική φωτογραφία της νύχτας: ο Γιάννης Παπαϊωάνου να παίζει σκυφτός με το μπουζούκι του πάνω σε μία στοίβα σπασμένα πιάτα. Μέσα, αφηγήματα για τη ζωή μυθικών ονομάτων του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτό είναι το 12ο βιβλίο του Λευτέρη Παπαδόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ με τίτλο «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια».
Στέλιος Καζαντζίδης, ...
Κώστας Βίρβος, Παναγιώτης Τούντας, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιάννης Παπαϊωάννου, Πυθαγόρας, Βασίλης Τσιτσάνης, Ρόζα Εσκενάζυ, Απόστολος Καλδάρας, Ανέστης Δελιάς, Μανώλης Χιώτης, Χρήστος Κολοκοτρώνης, Τάσος Σχορέλης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Αλέκος Σακελλάριος. Είναι τα δεκαπέντε πρόσωπα που παρελαύνουν στις 210 σελίδες του βιβλίου του δημοσιογράφου και στιχουργού.
Με αναμνήσεις και κρίσεις, ντοκουμέντα και στιγμιότυπα, περιστατικά και εικόνες, προσωπικές μαρτυρίες και διηγήσεις τρίτων, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μας ταξιδεύσει για άλλη μία φορά σε μία άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα του '50 και του '60, όταν η διασκέδαση είχε αρχαιοελληνικές διαστάσεις: «Τώρα τα μπουζουξίδικα, όσα απομείνανε, δουλεύουν δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, με πολύ λίγο κόσμο. Και, φυσικά, ούτε κουβέντα για λουλουδοπολέμους και σπάσιμο πιάτων. Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και στον αστερισμό του ΔΝΤ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου