12/10/10

Καύσιμα: μάστιγα το λαθρεμπόριο λένε τα ΕΛΠΕ – Στα €0,70 το πετρέλαιο θέρμανσης

i-live.gr
Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει τις τελευταίες δεκαετίες το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων, με το κόστος για το Δημόσιο να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ. Ιωάννης Κωστόπουλος έκανε λόγο για φοροδιαφυγή 500 εκατ. ευρώ το χρόνο και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν...
 το καταπολεμά αντί να μειώνει μισθούς και συντάξεις.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛ.ΠΕ κατήγγειλαν κάτι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ»: ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους γνωρίζει την παράνομη διακίνηση, αλλά δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα.

—Πετρέλαιο Θέρμανσης
Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης ο Σωτήρης Χριστογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Καύσιμα, θυγατρικής της ΕΛΠΕ, είπε πως η τιμή του θα κυμανθεί στα 70 λεπτά ανά λίτρο, αυξημένο κατά 30% περίπου σε σύγκριση με πέρυσι.

Εν τωμεταξύ, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στον αέρα, καθώς οι βενζινοπώλες δια στόματος του προέδρου της ομοσπονδίας Μιχάλη Κιούση δηλώνουν αδυναμία στην αποπληρωμή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς όπως λένε χρηματοδοτούν το Κράτος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα «Ήφαιστος».
Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των βενζινοπωλών με τον υφυπουργό μετακινήθηκε για την Τετάρτη (13/10) στις 11 το πρωί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου