31/10/10

Λαμπρός κλασικός μαραθώνιος

Στις 9 το πρωί της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση του 28ου Μαραθωνίου, που φέτος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας, αθλητές, πολιτικοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες δίνουν το παρών. Φέτος καταρρίπτεται και το ρεκόρ συμμετοχών καθώς αγωνίζονται περισσότερα από 20.000 άτομα από 88 χώρες όλου του κόσμου, αθλητές από τις...
 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέχρι και από το Μακάου, τις Παρθένους Νήσους, τη Σρι Λάνκα και το Παλάου.

Στα 10 χιλιόμετρα τρέχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε αγωνιστεί και πριν από 6 χρόνια. Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε μαραθώνιο, όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Στα δέκα χιλιόμετρα συμμετέχει ο υπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ενώ ο ομόλογός του της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ -πιο τολμηρός- τρέχει στην κλασική διαδρομή.

Τις αντοχές τους δοκιμάζουν αρκετοί καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι του θεάματος, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Μενούνος. Για όλους άλλωστε αποτελεί τιμή να τρέξουν τη κλασική διαδρομή στην οποία δοξάστηκε ο Σπύρος Λούης το 1896.

Νικητής ο Ρέιμοντ Μπετ

Ο Ρέιμοντ Μπετ από την Κένυα ήταν ο νικητής του 28ου Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Ο Αφρικανός δρομέας τερμάτισε σε χρόνο 2:12:39, καταπίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 2:12:42.
Λίγα λεπτά μετά την κούρσα του, ο Μπετ δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω έναν μαραθώνιο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που κέρδισα στην Αθήνα. το έδαφος είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό να τρέχεις στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου