10/10/10

Η Εθνική θέλει το προβάδισμα

Π. ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΣ-enet.gr
Πολύ πριν, στο 57' συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τοροσίδης, προχθές το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ασύλληπτη φαλτσαριστή βολίδα του στη δεξιά γωνία του Βάνινς, δώσει τη νίκη στην εθνική Ανδρών (1-0), τόσο στον ίδιο όσο στο μυαλό των υπολοίπων διεθνών και του Φερνάντο Σάντος υπήρχε μία και μοναδική σκέψη: Το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει και πλέον το ζητούμενο είναι το τρίποντο της νίκης απέναντι στο...
 Ισραήλ, μεθαύριο το βράδι και πάλι στο φαληρικό στάδιο.

Πριν από τον αγώνα με τους Λετονούς, άπαντες στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήξεραν ότι σε αυτούς του δύο αγώνες, το θέμα είναι να πάρει η ομάδα τους έξι βαθμούς και να μην έχει την παραμικρή απώλεια. Η γκέλα εντός έδρας με τη Γεωργία στην πρεμιέρα μάς έφερε πίσω σε σχέση με τους Κροάτες, αλλά το «Χ» στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς στις αρχές του Σεπτέμβρη μας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου μας, στην προσπάθεια να προκριθούμε τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Η εικόνα που έβγαλε η εθνική ομάδα εναντίον των Λετονών ήταν γεμάτη υγεία. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, πολλά νέα πρόσωπα, γεμάτα ενέργεια και διάθεση για τρομερό τρέξιμο, πρεσάρισμα, δημιουργία παιχνιδιού και κατά συνέπεια φάσεων για γκολ. Ο κόσμος δεν υπήρξε στιγμή που να μην αναγνώρισε όλα αυτά τα στοιχεία.

Μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα να έψαχνε να βρει τα πατήματά της, ωστόσο, από το 15ο λεπτό και μετά το παιχνίδι τής ανήκε εξ ολοκλήρου. Δεν υπήρξε καμία στιγμή στον αγώνα που να έδινε την εντύπωση ότι η Εθνική θα είχε απώλειες στο ματς. Μπορεί το 1-0 να μοιάζει «φτωχό», όμως η αποτελεσματικότητα δεν μπορεί να μειώσει στο ελάχιστον την προσπάθεια των διεθνών που είχαν ολοκληρωτική υπεροχή.

Δυστυχώς για την Εθνική, ο αγώνας κόντρα στους Λετονούς και ενόψει Ισραήλ προκάλεσε σημαντικά προβλήματα. Ο Τοροσίδης συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες (άδικα, αφού αυτή εναντίον της Λετονίας δεν ήταν, καθώς του έγινε πέναλτι) και δεν μπορεί να παίξει μεθαύριο το βράδυ, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Αλέξανδρο Τζόλη, που χτύπησε στις καθυστερήσεις και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα ή και αύριο.
Πάντως, ο λαβωμένος του αστράγαλος δύσκολα θα θεραπευτεί. Στα θετικά ότι μάλλον θα προλάβει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Εάν κι εφόσον η εθνική νικήσει το Ισραήλ, τότε θα έχει ρεφάρει σε μεγάλο βαθμό την γκέλα με τη Γεωργία και μετά θα περιμένει τις αναμετρήσεις με τη Μάλτα (2011, άνοιξη) εντός κι εκτός σερί, όπου μπορεί να μαζέψει άλλους έξι πόντους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου