18/10/10

Το χάσαμε το ντέρμπυ ...πατριώτη

Επιβλητική εμφάνιση και άνετη νίκη (3-0) του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναιτωλικού στο ντέρμπι κορυφής της Football League. Οι Γιαννιώτες προσπέρασαν με Μπακαγιόκο και οδηγούν εκ του ασφαλούς την κούρσα της ανόδου.
Το... τρένο του Παναιτωλικού (μετά το 5 στα 5) εκτροχιάστηκε στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ ήταν πιο παθιασμένος, είχε την υποστήριξη των φιλάθλων του και, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά λάθη των Αγρινιωτών, έφτασε στη νίκη με το εμφατικό 3-0 ενώ παράλληλα πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Δύναμη και προσωπικές μονομαχίες ήταν τα στοιχεία που έκριναν το ντέρμπι, όπως άλλωστε...
 συμβαίνει στα περισσότερα ματς της Β' Εθνικής. Νικητές κατά κράτος στο βαρύ τερέν οι γηπεδούχοι, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να γίνουν ανταγωνιστικοί.
Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" προηγήθηκε στο 40ο λεπτό έπειτα από ωραία προσωπική προσπάθεια του Τζάνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αναστασιάδη, μπήκε μέσα στην περιοχή και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ηδη ο ΠΑΣ είχε κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη που χρειαζόταν ώστε να γίνει αφεντικό στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο β' ημίχρονο με κεκτημένη ταχύτητα και στην πρώτη φάση διπλασίασαν τα γκολ τους. Ο Μπακαγιόκο αξιοποίησε την έξοχη κάθετη πάσα του Ντε Βινσέντι και τελείωσε υποδειγματικά το τετ α τετ με τον Τζενάμο.

Ο Ιβοριανός φορ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο -κατ' ευφημισμόν όπως αποδείχθηκε- ντέρμπι. Στο 79ο λεπτό, εξέθεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων, σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά και διαμόρφωσε, μέσα σε αποθέωση από τους Γιαννιώτες φιλάθλους, το τελικό 3-0.

Φιλμ αγώνα:

12' εκτέλεση φάουλ του Τζάνη, μπλόκαρε ο Τζενάμο.

28' σουτ Ντε Βινσέντι, κόντρα σε Παλαιολόγο, η μπάλα κόρνερ. Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

31' ωραία αντεπίθεση του Παναιτωλικού. Ο Μπαϊκαρά προωθήθηκε από τ' αριστερά, έδωσε την πάσα στον Καραμαλίκη, αυτός έστρωσε για τον Παππά αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

36' γυριστή κεφαλιά Ανδράλα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζάνη, η μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τζενάμο.

40' ΓΚΟΛ! 1-0! Ο Τζάνης επωφελήθηκε από το λάθος του Αναστασιάδη, μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και πλάσαρε εύστοχα στη γωνία του Τζενάμο.

46' Αλλαγή Παναιτωλικού: Ο Καούνος στη θέση του Μπαϊκαρά.

51' ΓΚΟΛ! 2-0! Ο Μπακαγιόκο με πολύ ωραίο πλασέ μετά από εξαιρετική κάθετη του Ντε Βινσέντι, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού. Η φάση ξεκίνησε μετά από λάθος πάσα του Καραμαλίκη στο κέντρο του γηπέδου.

53' Αλλαγή Παναιτωλικού. Ο Ρότσα στη θέση του Γκούνκελ.

72' Ο Σκούφαλης στη θέση του Ντε Βινσέντι. Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ.

73' σουτ του Παππά, η μπάλα κοντράρει και είναι κόρνερ για τον Παναιτωλικό.

79' ΓΚΟΛ! 3-0! Μπακαγιόκο. Μετά από σέντρα του Κώτσιου ο Μπακαγιόκο με κεφαλιά θα νικήσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Τζάνης, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Σιαλμάς.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Παλαιολόγος, Εντζενκουέλε, Μουμίν, Γκούνκελ, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης, Παππάς, Καραμαλίκης.
contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου