31/8/10

Στις 15 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα για το Diaspora

www.kathimerini.gr
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Διαδίκτυο το νέο κοινωνικό δίκτυο, Diaspora. Το νέο site περιγράφεται ως μια εναλλακτική στο Facebook, με ιδιαίτερη… ευαισθησία στα θέματα προσωπικών δεδομένων.

Το ανοιχτού κώδικα κοινωνικό δίκτυο έγινε γνωστό νωρίτερα μέσα στη χρονιά όταν το Facebook αναγκάστηκε να απλοποιήσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, μετά από αντιδράσεις χρηστών για την υπερβολική τους πολυπλοκότητα. Το diaspora αναπτύχθηκε από τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές, με χρηματοδότηση περίπου 200.000 δολαρίων.
Μεγάλη σημασία δίνεται στον τρόπο που οι χρήστες διαχειρίζονται τις πληροφορίες που δημοσιεύουν και η διατήρηση του πλήρη ελέγχου σε αυτή. «Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αποφασίζουν το περιεχόμενο που προορίζεται για τους συναδέλφους τους και ποιο για τους στενούς τους φίλους. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο πρόβλημα και το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά», αναφέρει η ομάδα του diaspora σε ανακοίνωση της.
«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο όσων μοιράζονται», εξήγησε ο Μαξ Σάλζπερρκ, ένας από τους ιδρυτές του diaspora. Σημειώνεται ότι το νέο δίκτυο θα είναι...
 ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου οποιοσδήποτε θα έχει πρόσβαση στον κώδικα και θα μπορεί να τον τροποποιήσει.
Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι δεν είναι εύκολο για το diaspora να προκαλέσει την κυριαρχία του Facebook, που έχει ξεπεράσει τους 500 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η αξία του υπολογίζεται στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου