22/8/10

Πυρκαγιά στη νότια Εύβοια

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη. Η φωτιά καίει δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες τρία σπίτια στον Αετό έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και ακόμη ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Καρύστου. Στον Αετό έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αφού η φωτιά έκαψε τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβεστικά οχήματα με 61 πυροσβέστες, 32 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών, αλλά το έργο τους...
 δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν τα έντεκα μποφόρ. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης προστέθηκαν αρχικά δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο εδώ και λίγη ώρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων.
Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για τα αυτοκίνητα, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων.
Στο μεταξύ, τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Κρήτη, δύο εκ των οποίων στο νομό Ρεθύμνου, και η τρίτη στην Ιεράπετρα. kathimerini .gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου