27/8/10

Δυσφορία στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Του Γιάννη Αντύπα - Ημερησία
Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογράμμιζαν χθες τη δυσφορία του για την παράταση της συζήτησης για τον ανασχηματισμό και την ευθύνη που αναλαμβάνουν όσοι αρνηθούν τις προτάσεις που θα δεχθούν για την κυβέρνηση και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. «Δεν είναι δυνατόν οι μισοί υπουργοί να λένε ότι δεν θέλουν να φύγουν και οι υπόλοιποι ότι δεν ενδιαφέρονται για περιφερειάρχες» έλεγαν χαρακτηριστικά στους συνομιλητές τους. Κατόπιν αυτών, «είναι προφανές ότι όσοι αρνηθούν να διεκδικήσουν θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα μακροημερεύσουν στην κυβέρνηση, ούτε θα έχουν ελπίδες να μπουν σε αυτή». Επίσης, «όσοι εκτεθούν ως αντάρτες ή αποδεδειγμένα στηρίξουν διασπαστικά ψηφοδέλτια θα βρεθούν εκτός κόμματος». Ακολούθησε εντολή στον Γ. Πεταλωτή να κρατήσει το στόμα του κλειστό, για να...
 δώσει το παράδειγμα. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα συζήτησης. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό το θέμα κι έχουμε εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει» επαναλάμβανε συνεχώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αποφάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου είναι έτοιμος να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ανά πάσα στιγμή. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν επιθυμεί να περιμένει και τις δημοσκοπήσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη νέων συμβούλων στο γραφείο του. «Είναι λογικό ότι ο πρωθυπουργός, προκειμένου να έχει μία πλήρη γνώση της όλης κατάστασης της χώρας, αλλά και για να δημιουργούνται προοπτικές, έχει ανάγκη από συμβούλους» αιτιολόγησε τις «ενισχύσεις» ο Γ. Πεταλωτής.
Παρά τους αυστηρούς τόνους του Μεγάρου Μαξίμου και χθες η Λ. Κατσέλη έδειξε ότι προτιμά να μείνει στο υπουργείο Οικονομίας. «Το θέμα είναι σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή να υλοποιήσουμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και αυτά που πρέπει να γίνουν. Λοιπόν, κάθε υπουργός πρέπει να έχει ως κύριο μέλημά του αυτό και τουλάχιστον από τη δική μου τη μεριά αυτό είναι το μέλημά μου, πώς θα υλοποιήσω αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν μέσα στο ’10 με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε στον «ΦΛΑΣ 96».
-Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, χθες οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος διαπίστωσαν πως βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο». Οι χειρισμοί στην υπόθεση Καμίνη είναι πιθανό να έχουν ακυρώσει την υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη για τον δήμο της Αθήνας.
Προϋπόθεση
Ο ίδιος ο Γ. Καμίνης έθεσε ως προϋπόθεση για να εκτεθεί στην εκλογική διαδικασία τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και απέρριψε τη μετακίνησή του στην περιφέρεια Αττικής. Οι δηλώσεις του «πάγωσαν» την Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποφύγει να κάνει το παραμικρό σχόλιο στην πολιτική ενημέρωση. Προβλήματα υπάρχουν και στις άλλες κεντρικές μάχες. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ έχει διχαστεί για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Μπουτάρη, στον Πειραιά επιμένει να είναι υποψήφιος ο Π. Φασούλας ενώ στην περιφέρεια Αττικής ο Γ. Σγουρός απειλεί με αντάρτικο. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη στην Ελευσίνα ο προερχόμενος από τον ΣΥΝ, Γ. Αμπατζόγλου, απέσυρε το αίτημα που είχε υποβάλει στην Ιπποκράτους.
Στο Περιστέρι το κυβερνών κόμμα δείχνει να έχει πετάξει... λευκή πετσέτα, στο Αιγάλεω οι βουλευτές προτιμούν μια αξιοπρεπή ήττα και στη Φυλή ο Δ. Μπουραΐμης έχει μείνει ξεκρέμαστος και με τα πλευρά του εκτεθειμένα στη δράση ανταρτών. Στον Ασπρόπυργο ο Θ. Σερέπας αποσύρθηκε και ξέσπασε εμφύλιος? έξι υποψηφίων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Μάνδρα η Γ. Κριεκούκη έχει να αντιμετωπίσει την «επανάσταση» του δημάρχου Βιλίων Π. Ρούση κατά του «Καλλικράτη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου