24/8/10

Η νέα Mercedes-Benz CLS αποκαλύπτεται

Παραφιλολογία τέλος για την όψη της νέας Mercedes-Benz CLS καθώς η φίρμα από την Στουτγάρδη αποφάσισε να δώσει μια πρώτη γεύση από τη 2η γενιά του δημοφιλούς τετράθυρου Coupe της πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου.
To γερμανικό μοντέλο που με την πρώτη παρουσία του, το 2003, καθιέρωσε στην συνείδηση των αυτοκινητικού κόσμου την κατηγορία των τετράθυρων Coupe επιστρέφει στην δεύτερη γενιά του διατηρώντας ανέπαφες τις αναλογίες που το ανέδειξαν αλλά με νέα, δυναμικότερη σχεδίαση.
Οι σχεδιαστές της Στουτγάρδης επέλεξαν να εγκαταλείψουν την κομψότητα του...
Δείτε και τις υπόλοιπες εντυπωσιακές φωτογραφίες.
παρελθόντος προς όφελος ενός αδρότερου και δυναμικότερου μοτίβου που να τονίζει περισσότερο τo sport χαρακτήρα του τετράθυρου Coupe.
Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού του σκεπτικού είναι η σχεδίαση του εμπνευσμένου από την SLS AMG μπροστινού τμήματος, με την επιθετικότερη σχεδίαση της γρίλιας η οποία δείχνει αποκομμένη από το επίσης, επιβλητικότερης σχεδίασης, καπό.
Στο μήκος κύματος της εντονότερης σχεδίασης κινείται και το υπόλοιπο αμάξωμα που διατηρεί την χαρακτηριστική κλίση της οροφής, αλλά διαθέτει πιο έντονα στοιχεία όπως οι τονισμένες γραμμές που διατρέχουν τα πλευρικά τμήματα, έχοντας ως αφετηρία και κατάληξη, τους εμφανώς πιο διογκωμένους θόλους.

Ένα νέο στοιχείο που ξεχωρίζει στην όψη της CLS είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα τα οποία αποτελούνται από 71 λαμπτήρες τεχνολογίας LED και χωρίζονται εσωτερικά σε τρία τμήματα, υπογραμμίζοντας το πιο μυώδες παράστημα του Coupe μοντέλου.
Στο εσωτερικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο της Mercedes-Benz το βάρος πέφτει στον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, με το νέας σχεδίασης ταμπλό να ενσωματώνει την κονσόλα οργάνων και την οθόνη διαχείρισης των περιφερειακών συστημάτων.
Στις αισθητικές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι ματ γαλβανιζέ αεραγωγοί και ένα αναλογικό ρολόι που κυριαρχεί στο κέντρο του ταμπλό. Για την επένδυση του εσωτερικού της νέας CLS που όπως και η προκάτοχος της είναι αυστηρά τετραθέσια, η Mercedes-Benz αξιοποιεί το "πολυτελές" τρίπτυχο δέρματος, ξύλου και μέταλλου που σε συνδυασμό και με τη νέα σχεδίαση δημιουργεί μια αίσθηση σπορτίφ πολυτέλειας.
Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, η Mercedes-Benz CLS αναμένεται να φιλοξενήσει κάτω από το καπό της τους συνήθεις υπόπτους της γερμανικής φίρμας, ήτοι τον ανανεωμένο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με απόδοση 306 ίππους και τον twin-turbo οχτακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 4,7 λίτρων με ισχύ 435 ίππους.

auto.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου