30/8/10

in.gr
Το PlayStation, το Xbox και το Wii φαίνεται ότι θα έχουν σύντομα νέο ανταγωνιστή, και μάλιστα made in China. H Lenovo, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκάλυψε ότι αναπτύσσει μια κονσόλα με την ονομασία eBox, η οποία θα αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη από μακριά, χωρίς χειριστήριο.

Τη νέα παιχνιδομηχανή σχεδιάζει να λανσάρει στα τέλη του έτους στην κινεζική αγορά η Beijing Eedoo Technology, νεοσύστατη θυγατρική της Lenovo.
Όπως το επιτυχημένο Wii της Nintendo, το eBox θα απευθύνεται σε ένα...
 ευρύτερο, οικογενειακό κοινό και όχι σε σκληροπυρηνικούς χρήστες: «Το προϊόν μας σχεδιάστηκε για οικογενειακή διασκέδαση. Το eBox μπορεί να μην έχει την καλύτερη κάρτα γραφικών, ή τόσο εκτεταμένη βία, μπορεί όμως να εμπνεύσει τα μέλη μιας οικογένειας να σηκωθούν από τον καναπέ και να γυμναστούν λίγο» σχολίασε την Παρασκευή στην εφημερίδα China Daily o Τζακ Λούο, πρόεδρος της εταιρείας.
Παρόλα αυτά, η νέα κονσόλα θα αξιοποιεί τη νεότερη τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών και κινήσεων: «Μετά τη Microsoft, είμαστε η δεύτερη εταιρεία του κόσμου που παράγει μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών χωρίς χειριστήριο» υπερηφανεύτηκε ο Λούο.
Η Microsoft αναμένεται να λανσάρει στα τέλη του έτους το Kinect, ένα περιφερειακό για το Xbox 360 που αναγνωρίζει από μακριά τις κινήσεις του παίκτη χρησιμοποιώντας μια κάμερα και αισθητήρες.
Στα τέλη του έτους αναμένεται επίσης να φτάσει στα καταστήματα το PlayStation Move, το σύστημα αναγνώρισης κίνησης της Sony, το οποίο όμως απαιτεί από τον παίκτη να κρατά μια μικρή συσκευή σαν ραβδί.
Τεχνικές λεπτομέρειες, τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας για το eBox δεν έχουν ανακοινωθεί.
Η Lenovo ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1988, γιγαντώθηκε όμως το 2005 όταν αγόρασε το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της IBM για 1,75 δισ. δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου