27/8/10

Στροφή Ν.Δ. με αποσύνδεση από το Μνημόνιο

Του Δημήτρη Τσιούφου - Ημερησία
Ανάγκα και Θεοί πείθονται. Χθες ο Αντ. Σαμαράς, αναγνωρίζοντας προφανώς τον κίνδυνο να χρωματιστεί «πράσινος» ο χάρτης των περιφερειακών εκλογών, αποσύνδεσε τις επικείμενες εκλογές από το Μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ευθέως ότι «δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο».
Ο κ. Σαμαράς, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ., ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντίθεσής του απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμούς και αντιφάσεις, επανέλαβε το άλλο μείγμα πολιτικής που εκείνος προτείνει για τον...
 περιορισμό των συνεπειών του Μνημονίου και ανακοίνωσε την οικοδόμηση μεγάλου συνασπισμού που θα απορρίπτει, όπως είπε, «τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε ταυτόχρονα τελεσίγραφο στα στελέχη εκείνα που διαφωνούν με τις επιλογές του κόμματος, τονίζοντας, μάλιστα, ότι «κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο 'φυσιολογικό' να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά».
Καταλύτης
Οι τωρινές συνθήκες, σημείωσε, «δεν είναι ούτε 'κανονικές' ούτε 'ομαλές'. Η χώρα δοκιμάζεται, η οικονομία βυθίζεται, η κοινωνία υποφέρει και αγωνιά. Η Ν.Δ. θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές».
Ασφαλώς, τόνισε ο κ. Σαμαράς, «δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε».
Ιδιαίτερα αυστηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και απέναντι στους εν δυνάμει εσωκομματικούς του αντιπάλους, υπογραμμίζοντας ότι «εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου