29/8/10

Έχασε τη μάχη για τη ζωή

skai.gr
Κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά από τη σύγκρουση των δυο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.

Ο άτυχος σμηναγός έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του ...
Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.
"Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Η αίσθηση ευθύνης και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας με την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς μας" τόνσιε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.
«Η υπεράνθρωπη μάχη που έδωσε ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης και μαζί του όλοι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το κλιμάκιο του ΓΝΑ δυστυχώς δεν απέδωσε. Η μάχη ήταν άνιση» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας παρατείνεται κατά δύο ημέρες το διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το Σάββατο κηδεύτηκε στην Άρτα ο 33χρονος σμηναγός, Αναστάσιος Μπαλατσούκας.
Εκτός κίνδυνου νοσηλεύεται ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης, που διασώθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου