22/9/10

Η Δικαιοσύνη και οι σειρήνες

Η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens απέδειξε χθες πόσο ανεπαρκείς, αλλά και κακόβουλες, μπορούν να γίνουν οι έρευνες για ένα μεγάλο θέμα στα χέρια των πολιτικών. Η επιτροπή είχε πολλές ευκαιρίες να ψάξει τους δρόμους του μαύρου χρήματος προς τα κόμματα, αλλά επέλεξε να ζητήσει τη δίωξη του προέδρου του ΟΤΕ, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε εγείρει, ως επικεφαλής του οργανισμού, αξιώσεις κατά της Siemens.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «σύστημα εξουσίας», με τη βοήθεια συνδικαλιστών και...
 άσχετων πολιτικών, επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη σε άξιους ανθρώπους που λειτούργησαν ως τεχνοκράτες σε δημόσιες θέσεις. Συνέβη και παλαιότερα όταν λοιδορήθηκαν άλλοι άνθρωποι, όπως ο καθηγητής Παπούλιας, για υποθέσεις στις οποίες δεν είχαν καμία ανάμειξη.
Είναι προφανές πως το σημερινό πολιτικό σύστημα καλύπτει όσους βρίσκονται μέσα στο «μαντρί». Θα καταφέρει έτσι να μην ενδιαφέρεται κανείς σοβαρός άνθρωπος να «μπλέξει» σε υπεύθυνες θέσεις στο Δημόσιο, παρά μόνο οι κομματικοί παρατρεχάμενοι και ειδικοί στην παρανομία οι οποίοι χαίρουν ασυλίας. Ας ελπίσουμε πως η Δικαιοσύνη –τουλάχιστον– δεν θα υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού και θα εξετάσει με τη δέουσα ψυχραιμία τα πραγματικά στοιχεία κάθε υπόθεσης. Κύριο άρθρο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου