30/9/10

«Κάποιοι πλούτισαν εντός και εκτός Πενταγώνου»

Το Βήμα

«Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό» επιμένει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την επέμβαση του εισαγγελέα. Σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα» και στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί που πλούτισαν και γιατί δεν λέει ονόματα, ο κ. Μπεγλίτης είπε: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται ...
εντός και εκτός του Πενταγώνου» . Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εισαγγελείς, δεν είναι η δουλειά μας να είμαστε εισαγγελείς, αλλά δεν ξέρει ο κόσμος τι γινόταν έξω; Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να νοικοκυρέψουμε τα πράγ ματα. Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά».

Σε ερώτηση αν εμπλέκονται στον παράνομο πλουτισμό και πολιτικοί, ο κ. Μπεγλίτης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλώς: «Δεν είμαστε δικαστικοί. Βεβαίως να διερευνηθεί και ο ρόλος όλων και πολιτικών και δικαστικών», για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς δουλεύουμε ακόμη για το παρελθόν», εννοώντας ότι η πολιτεία πληρώνει ακόμη τις «κατασκευασμένες αμυντικές δαπάνες» που έγιναν στο παρελθόν, και έκανε λόγο για το «πανηγύρι εξοπλισμών». Εδικά για το πανηγύρι στους εξοπλισμούς, είπε ότι «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε άλλωστε ότι γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης ανταποδοτικότητα. Δαπανούσαμε πόρους εθνικούς για κάτι το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική, είπε συγκεκριμένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου