29/9/10

Tο ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κλάσης του στον κόσμο

Eίναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κλάσης του στον κόσμο, σύμφωνα με το crash test του EuroNCAP.

Δύο θα είναι οι πρεμιέρες που θα ντεμπουτάρει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η Alfa Romeo Giulietta. Η πρώτη αφορά το νέο turbo diesel κινητήρα των δύο λίτρων που αποδίδει 140 ίππους και 350 Nm ροπής, κινητήρας ο οποίος καταναλώνει μόλις 4,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα συνδυασμένου κύκλου μέτρησης και εκπέμπει μόνο 119 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.  Δείτε φωτογραφίες...

Η δεύτερη πρεμιέρα, αφορά στον κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων MultiAir με τους 170 ίππους, που εφοδιάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT και τοποθετείται για πρώτη φορά στην Giulietta.
Η Alfa Romeo Giulietta σχεδιάστηκε ώστε να έχει δύο προσωπικότητες: Μία σπορτίφ, επιθετική και συναρπαστική στην οδήγηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές διαδρομές και μία πιο λειτουργική, με ποιότητες όπως ευρυχωρία και απλόχερη άνεση για την καθημερινή οδήγηση. Αυτός ο διττός χαρακτήρας επιτεύχθηκε μέσω πολλών εφαρμογών. Κάποιες από αυτές είναι η compact αρχιτεκτονική και η εξεζητημένες τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάρτηση, τη διπλή κρεμαγιέρα, καθώς και στα στιβαρά και ταυτόχρονα ελαφρά υλικά κατασκευής. Όλα τα παραπάνω συντελούν ώστε η Giulietta να είναι ένα αυτοκίνητο του οποίου τα δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και τα στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας να υπερτερούν του ανταγωνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι το αυτοκίνητο πέτυχε το υψηλότερο σκορ ασφάλειας στη διαδικασία δοκιμής πρόσκρουσης του EuroNCAP (87/100) εξασφαλίζοντας φυσικά, 5 αστέρια συνολικής αξιολόγησης - η καλύτερη απ' οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της κλάσης, καθιστώντας την το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας της, στην ιστορία των δοκιμών "crash test".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου