23/9/10

Nokia: Ερχεται στα τέλη του μήνα η απάντηση στο i-phone

Ημερησία
Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η απάντηση της Nokia στο iPhone και το BlackBerry. Το Nokia N8 θα είναι διαθέσιμο στο online κατάστημα της Nokia (Νokia Online Shop) την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

H καθυστέρηση στην κυκλοφορία του νέου «έξυπνου» τηλεφώνου της, N8, είχε σαν αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να υποχωρήσει πάνω από 3% χθες, πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο πηδάλιο του κορυφαίου ομίλου κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ο νέος διευθύνων σύμβουλος Στέφεν Ελοπ. Η επιτυχία του Ν8 (αποτελεί την «απάντηση» της Nokia στο ...
iPhone της Apple) είναι κρίσιμης σημασίας για τα περιθώρια κέρδους του ομίλου, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η καθυστέρηση αυτή θα πλήξει τα κέρδη του γ' και δ' τριμήνου.

Το Nokia N8, περιγράφεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ως η «απόλυτη συσκευή ψυχαγωγίας με την καλύτερη κάμερα στον κόσμο».
Είναι εξοπλισμένο με κάμερα 12 megapixels, πρόσβαση στο Ovi Store, δυνατότητα παρακολούθησης Web TV on-demand και λειτουργικό σύστημα Symbian 3, το N8 καταφέρνει να υποστηρίξει για πρώτη φορά λειτουργίες κι εφαρμογές που ήταν άγνωστες στα Nokia κινητά, όπως τα multi touch, flick scrolling και pinch-zoom.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Nokia World, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά smatphones, με ενσωματωμένη τη νέα έκδοση της πλατφόρμας Symbian, τις αναβαθμισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες του Ovi Store και την beta έκδοση των Ovi Maps.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου