24/9/10

To λάθος που τους στέρησε την επιστροφή στη γη

Ώρες αγωνίας περνούν τρεις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς την τελευταία στιγμή και πριν επιστρέψουν στη γη ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε στο σταθμό πρόσδεσης και για λόγους ασφάλειας ματαιώθηκε η επιστροφή τους ανακοίνωσε εκπρόσωπος από το Κέντρο Ελέγχου της αποστολής.

Πρόκειται για δυο Ρώσους και έναν Αμερικανό οι οποίοι βρίσκονται στο διάστημα από τις 4 του περασμένου...
 Απριλίου όπου έφτασαν μαζί με το Σογιούζ. Είναι οι Ρώσοι Αλεξάντερ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιγιένκο και ο Αμερικανός Τρέισι Κάλντγουελ Ντάισον.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το ταξίδι ματαιώθηκε καθώς υπήρχε φόβος ότι τα άγκιστρα στο σταθμό πρόσδεσης δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει το διαστημόπλοιο Σογιούζ να αρχίσει την κάθοδο του προς τη Γη.
Μετά από ενδελεχείς ελέγχους όμως η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας ανέφερε ότι το μήνυμα που έλαβε από τους υπολογιστές ήταν λάθος και κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε!
Ο υπεύθυνος του ρωσικού κέντρου αποστολής στο Κορολίον, Ανατόλι Περμίροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Έχουμε προβεί σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους.
Tο μήνυμα που εστάλη ήταν λάθος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε. Το πιο
σημαντικό πράγμα είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια του πληρώματος".
Η ΝΑΣΑ σε ανακοίνωσή της καθησύχασε τους πάντες τονίζοντας και αυτή από την πλευρά της ότι "Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου