24/9/10

Τι προβλέπει το Μνημόνιο με το Κατάρ

Ημερησία
Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα ...
επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.

Η προοπτική συνεργασίας με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόπιστο διεθνές fund αντανακλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, τονίζει η ανακοίνωση του Χάρη Παμπούκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου