14/1/11

Ελλη-γμοί, ίντριγκες και... βασιλικά γραφεία

newpost.gr
Στον ρυθμό της Έλλης Στάη κινείται το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις της “σιδηράς κυρίας”, ως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί. Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και οι διάδρομοι έχουν πάρει... φωτιά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...


Τις τελευταίες μέρες, ο 1ος όροφος της ΕΡΤ έχει πάρει φωτιά. Η Έλλη Στάη, εμφανίστηκε στο ραδιομέγαρο, προκειμένου να δει το στούντιο και το γραφείο της.

Στο στούντιο, δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Άντε να αλλάξουν ένα -δυο πράγματα. Στα γραφεία όμως...
Το γραφείο που στέγαζε χρόνια τώρα τη Μαρία Χούκλη ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, θεωρήθηκε πολύ μικρό. Σε αυτό, θα μετακομίζουν ο Σωτήρης Μαργιωρής- προϊστάμενος της παραγωγής ειδήσεων και η Κική Αγγελοπούλου- διευθύντρια σύνταξης.

Η Έλλη θα εγκατασταθεί στο μεγάλο γραφείο, που κάποτε στέγαζε τον Μαργιωρή, την Αγγελοπούλου, αλλά και τον Βασίλη Μπίτση, πριν γίνει Γενικός Διευθυντής. ήδη γίνονται οι σχετικές ετοιμασίες...

Ένα θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον χώρο όπου θα εγκατασταθεί ο Θόδωρος Μιχόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη του κεντρικού δελτίου, από το οποίο αποχωρεί μετά από πολλά χρόνια- και πολλές κυβερνήσεις, η Κική Αγγελοπούλου.

Όμως, στο πλευρό της Έλλης Στάη, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και η επί πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα Νικόλ Λειβαδάρη, η οποία θα ανέβει μαζί της στην Αγία Παρασκευή. Εδώ το πρόβλημα είναι το πως θα προσληφθεί η Λειβαδάρη σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Έλλης. Μιας και δεν έχει καταθέσει τα χαρτιά της για συμβασιούχος- το έχουν κάνει άλλες δύο δημοσιογράφοι, της επιλογής της Έλλης επίσης, ένας δρόμος απομένει. Να ενταχθεί στο Προσωπικό Ειδικών Θέσεων!

Να όμως που υπάρχει πλέον μόνον μια θέση ΠΕΘ και η Έλλη έχει ζητήσει και την πρόσληψη του σκηνοθέτη Γιώργου Νταούλη... Σαν λύση, προκρίθηκε να “αξιοποιηθεί” μια θέση ΠΕΘ που υπάρχει για την ΕΤ3.

Ωστόσο, με την επιλογή του Νταούλη αντιδρά έντονα η ΠΟΣΠΕΡΤ- και εδώ καλά κάνει μιας και στην ΕΡΤ όπως γνωρίζουν όλοι, υπάρχουν σκηνοθέτες ίσης και μεγαλύτερης αξίας οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι.

Η Έλλη, στις τελευταίες συζητήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ, έδειξε να “μαλακώνει” με το θέμα του Νταούλη, αλλά ακόμα όλα παίζονται.

Ως το τέλος του μήνα, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας στο σίριαλ επιστροφής στην Αγία Παρασκευή της “βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης”- όπως αρέσκεται να αποκαλείται η Έλλη Στάη, δανειζόμενη τον τίτλο της Κριστίν Οκράν, “renne de la television francaise” .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου