29/1/11

Μεσογειακοί τέλος!

Τα Νέα online          Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα διεξαχθούν στην Ελλάδα!

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεδρίασή της αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες από τη Λάρισα και τον Βόλο (εκεί είχαν οριστεί) λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκτέλεση των έργων.
Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και έγινε στο...
 Παρίσι, οπότε και ελήφθη η απόφαση αυτή. Από ελληνικής πλευράς υπήρχε καθυστέρηση και αναβλητικότητα. Μάλιστα, ένα σημείο τριβής ήταν το Μεσογειακό Χωριό. Υπήρξε η υπόσχεση από την Ελλάδα πως θα γίνει σε Βόλο ή Λάρισα και τελικά προτάθηκε να γίνει φιλοξενία των αθλητών σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ΔΕΜΑ να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες από την Ελλάδα.
Προειλημμένη χαρακτήρισε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την απόφαση της αρμόδιας διεθνούς επιτροπής να αφαιρέσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από τη χώρα μας.

Όπως σημειώνει, δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή ανακοινώνεται μόλις λίγες μέρες μετά τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη διεθνή επιτροπή, «μια πρόταση υπεύθυνη με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της προηγουμενης κυβέρνησηςκαι περιόριζε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 ευρώ σε 126.000.000 ευρώ συμπεριλαμβάνοντας και το κόστος της φιλοξενίας».

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποσαφηνίσει ότι θα εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των αγώνων με σημαντικά μειωμένο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών, στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της Θεσσαλίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για "φιέστες"» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να αποσύρει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για πρωτοφανή απόφαση στα χρονιά του Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό και στερεί τη μεγάλη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση της Κεντρικής Ελλάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου