22/1/11

Βίντεο με τη δολοφονία διαδηλωτή στην Αλβανία

Την ώρα που αυξάνεται στους τέσσερις ο αριθμός των νεκρών, βίντεο-σοκ έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας ενός από τα θύματα των χθεσινών επεισοδίων, ενώ το κλίμα χάους διατηρείται και σήμερα στα Τίρανα. Στο βίντεο φαίνονται δύο άνθρωποι ανάμεσα στο πλήθος να...
 πλησιάζουν ένα διαδηλωτή.

Ο ένας από τους δύο άνδρες υποδεικνύει το στόχο και ο άλλος βγάζει ένα όπλο και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια δίνει το όπλο στον άλλο, ο οποίος φαίνεται να το βάζει σε θήκη από ομπρέλα και εξαφανίζονται.

Οι καταγγελίες για ελεύθερους σκοπευτές στη στέγη του πρωθυπουργικού μεγάρου κυριαρχούν στα αλβανικά ΜΜΕ και υποστηρίζονται από τους Σοσιαλιστές και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι σφαίρες όμως που σκότωσαν τους 4 ανθρώπους δεν προέρχονταν από όπλα της αστυνομίας, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ανυποχώρητα κατηγορεί τους Σοσιαλιστές για την υποκίνηση των επεισοδίων, κάνοντας λόγο και για προσπάθεια "πραξικοπήματος", εμπνευσμένη από την Τυνησία.


Οι Σοσιαλιστές κήρυξαν ημέρα πένθους τη σημερινή, με εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες να έχουν προγραμματιστεί, και διεμήνυσαν στον Σαλί Μπερίσα ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.

Οι τραυματίες φτάνουν τους 60, εκ των οποίων 27 είναι αστυνομικοί. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό. Δύο τουλάχιστον άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί του Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Τιράνων εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου